• Català
  • Castellano
  • English

Les obres del Local social de la Mola avancen a molt bon ritme

localsociallamola2014 webEl president del Consell Insular de Formentera, Jaume Ferrer i el conseller d'Infraestructures, Santi Juan han visitat avui el local social del Pilar de la Mola, per tal de valorar l'estat de les obres, que es preveu estaran enllestisdes en el primer trimestre d'enguany.

El Consell Insular de Formentera va aprovar a la comissió de govern del passat 9 de setembre, l’adjudicació de l’obra d’adequació i distribució del local polivalent al Pilar de la Mola, per al seu ús com a centre de la tercera edat, Telecentre i un lloc de trobada per a diverses associacions que resideixen en aquest nucli urbà i que han reivindicat, des de sempre, la necessitat d’aquest espai al Pilar de la Mola. Així mateix, comptarà amb una oficina del Consell insular per al seu ús administratiu i amb un petit espai amb 216 bústies per donar servei de correusa als veïns del nucli del Pilar de la Mola.

Aquesta aprovació va donar llum verda al projecte, amb la previsió de posar en marxa aquest equipament abans de la temporada turística, la qual cosa permetrà acomplir amb un deute històric amb la ciutadania del Pilar de la Mola.
La institució insular va adquirir aquest immoble, amb una superfície de 344 m2, amb dues finalitats bàsiques, per una banda dotar de serveis a la població d’aquest nucli i, per altra, apropar l’administració als seus ciutadans. El nou local social comptarà amb un Telecentre, on s’habilitaran fins a un total de nou unitats informàtiques per permetre l’accés de la població a les noves tecnologies, oferir cursos d’introducció a l’ofimàtica per a majors o servir de complement a l’escola unitària de la localitat.

Així mateix, el centre de majors permetrà, en un espai de 136 m2, que l’associació de majors de la localitat gaudeixi d’un espai adequat a les seves necessitats, permetent la interacció dels veïns entre si, l’organització d’activitats col·lectives i la possibilitat que des dels diferents agents socials s’organitzin activitats i tenguin un punt de trobada comú en aquest local. De la mateixa manera, les associacions existents a la localitat (Comissió de Festes, Associació de veïns, Associació de caçadors, etc.) també comptaran amb un espai de quasi 100 m2, on reunir-se, oferir xerrades, cursos de formació, o simplement les seves assemblees de funcionament ordinari, servint alhora com a local de presa de contacte entre aquestes associacions i la resta de població del nucli.

Aquest projecte, adjudicat a l’empresa INCOC SL per un pressupost de 264 mil euros, està finançat en un 50% pel programa d’ajudes europeu Leader. La seva posada en marxa permetrà la creació de la segona aula digital de Formentera creada amb els fons del projecte Leader.