• Català
  • Castellano
  • English

La nova carretera des Cap millora la seguretat de la circulació i elimina 73 pals de llum i telèfon

carretera escap2El Consell de Formentera ha informat aquest matí de la finalització de la carretera des Cap, una obra compresa dins el conveni de carreteres signat entre el Consell de Formentera i el Ministeri de Foment, l'any 2009, amb un pressupost d'1.778.242€.

Aquesta obra ha suposat la millora de 2,2 quilòmetres de carretera, en concret la que transcorre entre la rotonda de Can Ramon, a Sant Francesc, i el desviament de la carretera de Cala Saona.

Les actuacions que s'han fet ha estat ampliar l'amplada de la carretera de sis metres a vuit, distribuïts en dos carrils de 3,2 metres i un voral de 0,8 metres a cada lateral, eliminar els desnivells que existien a la carretera, que ara és plana, millorar l'evacuació d'aigües pluvials, instal·lar elements per regularitzar la velocitat i canviar les senyals de trànsit.

Una de les actuacions més destacades és el soterrament de 2,7 quilòmetres d'esteses aèries de Telefònica, el que suposa treure 55 pals de telèfon, i de 0,8 quilòmetres d'esteses aèries de llum, el que ha permès treure 18 pals de llum.

Jaume Ferrer ha informat que “l'objectiu principal ha estat fer aquesta carretera més segura” i s'ha mostrat satisfet que “l'eliminació de 73 pals de llum i telèfon i els fils aeris que els unien contribueixen a millorar el paisatge”. El president ha informat que “no hi ha carril bicicleta perquè la nostra intenció és desviar els cicloturistes i vianants per la xarxa de camins tant important que tenim”