• Català
  • Castellano
  • English

S'habilita un pàrquing a l'entrada de La Savina amb capacitat per 113 vehicles

parquing lasavina1El Consell de Formentera ha arribat a un acord per llogar una parcel·la de 2.778 metres quadrats a l'entrada del nucli de La Savina, enfront del Parc Illes Pitiüses, que dedicarà a l'aparcament. L'espai té capacitat per 103 turismes i 10 vehicles de fins a 10 metres.

Jaume Ferrer, president del Consell de Formentera, ha explicat que la mesura “respon a la voluntat de donar una sortida a les persones que no compleixen les condicions per tenir l'adhesiu de residència però que s'han dirigit al Consell de Formentera per buscar una solució al seu problema”.

Segons el president, “volem donar resposta a les persones que no tenen adhesiu i a la vegada evitar que es converteixi en un aparcament de llarga estada”. Per aquesta raó, aquest pàrquing estarà obert a tots els turismes, tinguin o no adhesiu de residència, per un màxim de cinc dies. Per controlar el dia d'arribada serà necessari expedir tíquet, que no tindrà cost.

Aquest aparcament també tindrà 10 places per vehicles de fins a 10 metres. “Recordem que dins el nucli de La Savina no és permès aparcar als vehicles que excedeixen les mides de les places pintades, explica Ferrer, i amb aquest aparcament podran fer-ho”. Aquests vehicles, a diferència dels turismes, sí que necessitaran tenir la targeta d'empresa per poder fer servir el pàrquing.

Satisfacció pel funcionament

Jaume Ferrer s'ha mostrat “satisfet i agraït per la resposta de la ciutadania amb el projecte, ja que en poc temps ha recollit els seus adhesius i està fent un esforç per avesar-se a una nova cultura d'aparcament”.

Ferrer ha recordat que l'acord amb Autoritat Portuària que permet la gestió conjunta de l'aparcament arriba al mes d'agost, “per la qual cosa és un projecte que està tenint una posada en marxa ràpida i que és molt sensible a millores que es puguin observar fruït de l'experiència o de les recomanacions de professionals i usuaris, com ja es va dir des d'un principi al Consell d'Entitats”.