• Català
  • Castellano
  • English

L’associació Espai Dones presenta el seu programa d’activitats pel Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones

violenciagenere_webLa consellera d’Educació i Cultura del Consell Insular de Formentera, Sònia Cardona, ha presentat avui en roda de premsa el programa previst per l Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les Dones, juntament amb la presidenta de l’associació Espai Dones, Maria Antònia Ferragut.

La commemoració del 25 de novembre té com a objectiu eradicar la violència masclista i caminar cap a una societat igualitària. Des de l’àrea d’Igualtat de Formentera es manté una estreta col·laboració amb aquesta entitat, i la celebració d’aquest dia suposa un impuls molt important per a la defensa i conscienciació del drets de la dona.

Tant des del Consell de Formentera com des d’Espai Dones es realitza una tasca de denúncia, reflexió i conscienciació que cada dia va una passa més enllà en la implicació de la societat en aquesta temàtica.

Per a enguany, el programa d’actes s’enceta el dia 24 amb la projecció del documental Silencioses i en palaus del director Sàgar Malé. El títol del documental prové del film Silencis en palaus de la directora de cinema tunisiana Moufida Tlatli, on reflexiona sobre la condició de la dona en el context de la descolonització.

El dia commemoratiu, el 25 de novembre, es col·locarà una taula informativa a la Plaça de la Constitució i es llegirà el manifest contra la violència de gènere. Destaca la programació de dos tallers formatius, un de fotografia femenina amb el nom “Entre dones. Re-interpretant la nostra identitat femenina”, impartit per Isabel Sanz i un altre de defensa personal, impartit per Francesc Lafuente. Així mateix, Pilar Daviu, policia local de Formentera, oferirà una xerrada sobre la violència de gènere el 29 de novembre. Les activitats programades s’estendran des del 24 fins al 29 de novembre.
 
Recordem que el Consell de Formentera té un conveni signat amb l’Institut Balear de la Dona de caràcter  anual, per atendre a les dones víctimes de la violència de gènere, així com un protocol d’actuació, establert des de l’any passat. Com a novetat, i dins de les prestacions establertes en la Llei estatal d’igualtat, enguany s’ha aprovat per Junta de Govern, la creació de les bases que regulen els criteris d’accés de les víctimes de gènere a les ajudes econòmiques.

Associació Espai Dones de Formentera
Espai Dones Formentera és una associació de dones sense ànim de lucre. Va néixer el 5 de març de 2007 gràcies a un grup de dones que durant diversos anys havia organitzat els actes del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona Treballadora.
 
Les finalitats d’aquesta associació són el disseny d’un nou espai per aconseguir el reconeixement social dels seus drets i l’oportunitat d’exercir-los plenament, promoure la igualtat de gènere, assessorar les dones, així com la realització de tallers i activitats formatives i lúdiques.
 
És un espai per a la trobada, el diàleg, el desenvolupament del benestar social, el divertiment i la col·laboració amb les entitats en els actes oficials commemoratius de dies específics en la lluita per la igualtat com el 8 de Març, Dia Internacional de la Dona Treballadora i el 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència de gènere.
 
Espai Dones es manté econòmicament de les quotes de les sòcies principalment, de la barra de bar durant les festes de Sant Ferran el 30 de maig i de la col·laboració del Consell Insular de Formentera en alguns actes organitzats. Les activitats no estan dirigides exclusivament a les sòcies, sinó que estan obertes a totes les dones interessades a participar-hi.

Col·laboren activament amb l’Associació Espanyola contra el Càncer en les diverses campanyes, com les dels Dies internacionals del càncer de mama, càncer de còlon, de pell, de pulmó, etc. I també participen en la Festa Intercultural organitzada per l’àrea de Benestar Social de Formentera i en la venda de llibres de segona mà donats per les sòcies i simpatitzants amb motiu del dia de Sant Jordi.

Des de l’associació s’anima totes les dones de Formentera a compartir aquest Espai. El telèfon de contacte és el 697.941.016 o bé mitjançant el correu electrònic: espaidonesformentera@hotmail.com.