• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social Creu Roja organitza una formació per a comptar amb voluntaris d'atenció primera a migrants a Formentera

Creu Roja organitza una formació per a comptar amb voluntaris d'atenció primera a migrants a Formentera

Creu Roja organitzarà a Formentera un curs de formació per a dotar a l'illa de voluntaris per a poder atendre en un primer moment als migrants que arriben a l'illa a través de la costa en pasteres. Es tracta d'un dels primers compromisos aconseguits entre l'ONG i la Conselleria de Benestar Social del Consell de Formentera després de la primera presa de contacte que va tenir lloc entre totes dues parts a l'inici d'aquesta setmana.

Segons ha explicat la consellera de l'àrea, Cristina Costa, aquest tipus de voluntariat és molt important “perquè mai sabem quanta gent arribarà a les nostres costes. En els últims dies han arribat dues pasteres amb 30 persones entre les dues”, ha assenyalat.

Davant la incertesa de quants migrants arribaran a les costes formenterenques, des de la Conselleria consideren prioritari comptar amb el major nombre de persones formades en aquesta atenció primera. “No pot ser que una o dues persones hagin d'atendre a tots”, ha insistit Costa, “per la qual cosa demanem a la població que intenti fer aquests cursos perquè, si fos necessari, els pogués assistir”.

La formació es donarà dijous que ve, 27 de juliol, de 10 a 12 hores en horari de demà i de 17 a 19 hores en horari de tarda en la seu de Benestar Social del Consell de Formentera. Les inscripcions es poden dur a terme en formentera@cruzroja.es

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1