• Català
  • Castellano
  • English
Áreas Urbanismo, Turismo y Actividades económicas Promoción, Ordenación turística y Actividades económicas Primera presa de contacte entre el Consell de Formentera i la Conselleria balear de Turisme, Cultura i Esports

Primera presa de contacte entre el Consell de Formentera i la Conselleria balear de Turisme, Cultura i Esports

L'equip de Govern del Consell Insular de Formentera s'ha reunit aquest migdia amb el conseller balear de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, i amb els directors generals de Turisme, Josep Aloy, de Cultura, Pedro Vidal, i d'Esports, Joan Antoni Ramonell, en una primera presa de contacte per valorar la situació actual i buscar línies de col·laboració futura.

El president del Consell, Llorenç Córdoba, ha agraït l'interès que estan mostrant per l'illa de Formentera els consellers del Govern balear en el poc temps que porten en el càrrec. Ha destacat així mateix que aquesta reunió es tracta d'una primera presa de contacte per avaluar la situació després del canvi de color polític en totes dues institucions. “Tant en el Govern com en el Consell ha canviat l'opció política, i el que estam és avaluant la situació inicial, i a partir d'aquesta situació aplicar el nostre programa”, ha indicat Córdoba.

El president insular ha destacat la sintonia entre totes dues delegacions i ha assegurat que en el poc temps que han disposat en aquesta reunió “hem avançat molt” en qüestions com la llei turística, esports, cultura i museïtzació “que és una cosa de la qual es parla molt a Formentera però que fins ara no s'havia aconseguit fer res. Estam replantejant-nos amb quines coses continuar i en quines coses cal fer algun canvi”, ha puntualitzat.

Quant a la Llei Turística, Llorenç Córdoba ha demanat que es respecti la independència de cada Consell insular i de cada illa, “que és el que no es va fer amb aquesta llei”. En aquest sentit, ha assenyalat que “el que se'ns volia imposar des de l'anterior equip de Govern balear és un treball que des de Formentera ja teníem fet. Teníem un Pla Territorial Insular modificat, un sostre de places turístiques, uns reglaments i una sèrie de coses que amb aquesta llei imposada el que varen fer va ser refredar-ho tot. Estam pendents que ens diguin que hi haurà una nova llei turística, que serà més pràctica i sobretot que comptaran amb nosaltres per elaborar-la perquè sabem que a Formentera tenim un sector turístic diferent i aquesta possibilitat d'adaptar la llei turística a Formentera és una cosa que no ens havien ofert en anys anteriors”.

Córdoba ha recordat que a Formentera està molt vinculat turisme i esport, ja que les principals proves estan situades a principi i final de temporada per a tractar de desestacionalitzar “però cal no oblidar que són proves esportives i hem parlat de les que tenim, les que cal potenciar i si se’n pot fer alguna de nova”.

Per la seua part, el conseller balear de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, ha assenyalat que aquesta visita s'emmarca dins dels primers contactes “que consideram que hem de tenir amb els diferents consells”, i s'ha traslladat amb tot el seu equip “per posar-nos cara tots i posar-nos a la seua disposició i començar a col·laborar. Tenim moltes metes en comú en aquestes tres àrees i cal començar a treballar”. Unes metes que passarien per l'elaboració d'una nova llei turística “de la mà dels consells, dels sindicats, de la patronal i de tot aquell que vulgui aportar” ja que es tractarà de “un nou marc que després han d'aplicar els consells, per la qual cosa no té sentit fer-ho a la seva esquena”. “Hem d'anar de la mà per a fer la millor llei possible amb una visió a llarg termini en la qual tots els sectors puguin aportar”, ha manifestat Bauzà.

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)