• Català
  • Castellano
  • English
Áreas Urbanismo, Turismo y Actividades económicas Medio Ambiente El Consell Insular de Formentera permetrà a partir de dijous l'entrada a l'abocador des Cap de restes de residus de construcció i demolició

El Consell Insular de Formentera permetrà a partir de dijous l'entrada a l'abocador des Cap de restes de residus de construcció i demolició

El Consell Insular de Formentera reprendrà a partir de demà dijous el servei de recepció de residus de construcció i demolició en l'Àrea de Gestió de Residus de l'abocador des Cap així com en el punt net, encara que no les restes de poda ja que per precaució es prefereix esperar que no hi hagi risc que puguin prendre les noves restes. Així mateix, es reprèn l'acceptació de residus voluminosos en el punt net.

Des del departament de Gestió Ambiental han pres aquesta decisió donats els importants avanços que ha hagut al llarg de la setmana en l'extinció de l'incendi que des de fa setmanes roman actiu en l'abocador. De fet, fins al dia d'avui ja s'ha aconseguit apagar el 50 % del principal munt afectat.

Els treballs han començat a les 8 hores i estava previst que es donassin per finalitzats a les 19 hores. Els bombers s'han centrat en anar separant porcions del munt més gran de material orgànic afectat tapat amb terra per que es mantingui sufocat per absència d'oxigen mitjançant maquinària pesant, i s'han anat refredant aquestes porcions mitjançant aigua projectada amb llances.

Es preveu que faran falta entre dues i tres jornades més per a completar l'extinció de tot el munt. I atès que està tapat amb terra i el vent és fluix, no està previst realitzar vigilància presencial des de les 20 hores atès que el risc de propagació és baix.

Una vegada extingida la muntanya més voluminosa, es procedirà a actuar a les muntanyes de compostos que continuen cremant en la part de darrere de l'abocador.

Al llarg de la jornada d'avui han treballat en l'extinció de l'incendi cinc bombers amb una autobomba rural impulsora d'aigua a través de mànegues, un operari del Consell, tres cubells d'aigua, així com dues màquines pesades.

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges_cast_baix_1