• Català
  • Castellano
  • English
Media Newspaper library Environment Primer any del Centre de descontaminació de vehicles des Cap de Barberia

Primer any del Centre de descontaminació de vehicles des Cap de Barberia

deixallariacotxes_webLa consellera de Medi Ambient del Consell Insular de Formentera, Sílvia Tur, ha informat avui en roda de premsa de les estadístiques del Centre de Descontaminació de Vehicles a l’illa, just quan es compleix un any de la seva posada en marxa. 

Aquesta instal·lació tant necessària pels formenterers i formentereres ha permès apropar serveis bàsics a la ciutadania i facilitar la tramitació de les baixes de vehicles fora d’ús, així com la seva descontaminació. Aquesta  infraestructura té una superfície de 286,43 metres quadrats i compta amb tots els elements necessaris per a l’extracció i l’emmagatzemat temporal de combustibles líquids, olis de motor i resta de peces i parts dels vehicles recuperables. Així mateix, compta amb un magatzem per a la revenda d’elements i equips de recanvi, i en un any ja s’han venut aproximadament unes 900 peces de recanvi de segona mà de vehicles fora d’ús. A més, el centre compta amb un servei de grua que permet facilitar les labors de recollida i recepcionament de vehicles al centre.

Pel que fa a la descontaminació de vehicles, han passat pel centre  un total de 471 vehicles des de l’inici de l’activitat, que de manera desglossada suposen un total de 391 cotxes, 70 motos i 10 vehicles especials com  minibus, tractors, remolcadores, etc. Per percentatges, suposa un 83% de cotxes, un 15% de motos i un 2% d'altre tipus de vehicles.

El gestor del centre CAT és Ca Na Negreta, que com a adjudicatari del concurs de gestió del servei, se’n farà càrrec durant els propers deu anys. Recordem que la normativa pel que fa al tractament de vehicles fora d’ús es recull al Reial Decret 1383/2002, el qual els hi dóna la catalogació de residus perillosos i marca l’obligació als propietaris dels vehicles a fer-ne entrega a un centre autoritzat de tractament.  

Dir a més, que paral·lelament a l'activitat del Centre, l'àrea de Medi Ambient duu a terme campanyes de retirada de vehicles fora d’ús que es troben abandonats a la via pública, i que ofereixen totes les facilitats possibles a la ciutadania perquè puguin tramitar les seves baixes. Aquesta campanya denominada “Cuidem el paisatge, retirem els vehicles abandonats” es va dur a terme des de l'1 de febrer fins el 15 de març i va tramitar la retirada d'un total de 151 cotxes i 15 motocicletes. Una vegada finalitzada la campanya, des de l’Àrea de Medi Ambient es varen retirar 47 cotxes i 25 motos abandonades a terrenys privats. Donada la bona acollida, l'any 2013, per les mateixes dates, es tornarà a engegar aquesta campanya. 

Abans de la posada en marxa d'aquesta instal·lació, el Consell de Formentera tramitava una mitjana de 300 vehicles anuals, xifra que ha incrementat permetent assolir un dels objectius primordials pel que fa a la correcta gestió dels residus a Formentera, i també en la millora dels serveis que des del Consell es presten a la ciutadania.

Recordem que aquest centre, ubicat al costat de l’abocador des Cap de Barbaria, va tenir un cost de 484.477,00 euros, IVA inclòs, provinents dels fons de cooperació local atorgats a Formentera dins el marc del Pla E al 2010. Recordar que l’horari del Centre de descontaminació de vehicles per poder tramitar la baixa definitiva és dilluns de 8.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 18.00 hores. De dimarts a divendres l’horari és de 8.00 a 14.00 hores.

Per a més informació podeu cridar al telèfon 971.57.51.18

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat