• Català
  • Castellano
  • English
El Punt d’Informació i Atenció a les Dones

Igualtat

A l’àrea de Benestar Social es realitza l’atenció integral a les dones víctimes de violència masclista, especialment amb quatre tipus d’actuacions:

- Atenció immediata en situacions d’urgència a través dels professionals de l’àrea (principalment agents socials formats específicament en el tema). L’eina principal de treball és la disponibilitat (24 hores i 365 dies), i la molt bona coordinació amb tots els serveis tant policials com sanitaris, principals vies d’entrada de la víctima en el sistema.

- Servei de teletraducció, per a aquelles persones que no puguin expressar-se correctament en les llengües oficials.

- El seguiment, acompanyament i derivació als professionals i serveis més adequats en funció de la problemàtica derivada directament de la violència (servei de psicologia, jurídic i sanitari principalment).

- Acolliment immediat de la dona, i als seus fills i filles si els té, al pis d’acollida del Consell Insular de Formentera si és urgent, mentre no pugui traslladar-se a Eivissa.

- Servei de trobada familiar i punts de trobada familiars per garantir la protecció de la víctima.

- Gestió de recursos econòmics, socials i consultes de qualsevol tipus respecte a aquest tema, per a això s’ha de demanar hora amb un/a treballador/a social.

A Benestar Social es pot obtenir també informació i suport:

- De les activitats o actuacions realitzades a Formentera en matèria d’igualtat
- De l’associació o associacions que treballen en aquesta matèria.

Així com per a la proposta de projectes que tractin aquest tema que també poden ser presentats a través de l’OAC.

A l’àrea de Benestar Social és on es desenvolupen fonamentalment les actuacions en matèria d’Igualtat, ja que entenem que la formació en Igualtat és una prevenció de violència de gènere molt important sense la qual difícilment es podrà reduir aquest tipus de violència. En aquest aspecte la conselleria de Benestar Social treballa juntament amb la conselleria de Cultura per realitzar accions comunicatives que generin canvis i modificacions socials que permetin avançar en la igualtat de gènere, a més de reforçar la cultura cap l’apoderament de les dones.

Consideream que la dona s’ha d’enfortir i saber com defensar-se i prevenir la violència de gènere, especialment en una illa plural i diversa com la nostra.

ministerio_igualdad_1

institut_balear_dona_1

participacio_govern_1