• Català
  • Castellano
  • English
Media Newspaper library Environment El servei de recollida de residus “porta a porta” des Pujols supera amb èxit la primera temporada d'estiu

El servei de recollida de residus “porta a porta” des Pujols supera amb èxit la primera temporada d'estiu

residus1La consellera de Medi Ambient i Tecnologies de la Informació de Formentera, Sílvia Tur ha informat aquest matí en roda de premsa del resultat del nou servei públic, de recollida “porta a porta” de residus comercials, als establiments de restauració i oci nocturn ubicats al nucli urbà des Pujols, després d’haver mantingut una reunió ahir amb alguns dels responsables dels locals que s’han beneficiat d’aquest servei.

Aquest servei es va posar en marxa el mes de juny i s’ha donat per acabat en data 30 de setembre. Concretament, s’han beneficiat un total de 40 establiments dels carrers peatonals des Pujols, que inclouen la plaça d’Europa, av. de Miramar i els carrers de sa Roca Plana, s’Espardell, Cartagena i els passatges que els uneixen.

Aquest nou servei es feia molt necessari per tractar-se del poble turístic per excel·lència de l’illa, on es concentren majoritàriament els locals de restauració i espectacles i d’oci nocturn, els quals oferten els seus serveis dins horari nocturn i generen residus comercials en quantitats considerables.

Així, un operari ha realitzat la recollida diàriament amb un vehicle adaptat recol·lector de petites dimensions, en un horari des de les 24 hores fins a la finalització del buidatge de tots els contenidors cap a les 7.00 hores. L’operari adapta el seu recorregut a l’horari de tancament dels establiments, per tal de garantir la neteja de tots els locals.

El servei general de recollida de residus comercials implica la recollida porta a porta de les fraccions de residus, bàsicament residus comercials no perillosos i residus domèstics. Les diverses fraccions es recullen directament als establiments adherits al sistema “porta a porta”, d’acord amb la freqüència i el calendari establert. Els establiments han estat els encarregats de dipositar els residus en cubells de 80, 120 o 240 litres.

La implantació d’aquest servei de recollida porta a porta dels residus comercials ha estat una petició per la majoria dels titulars d’establiments comercials des Pujols i en general, tant el mateix sector com la ciutadania i els turistes que ens visiten, ho han valorat molt positivament.

Aquest servei es continuarà prestant a la temporada d’estiu 2014, i el Consell Insular estudiarà alguna de les peticions fruit de la reunió amb el sector, com són estendre la prestació del servei al migdia, així com augmentar les freqüències de pas i d’aigualeig. Recordem que aquest servei està sufragat pels propietaris dels establiments, que paguen un sobrecost damunt la taxa de fems. El servei està valorat en 19 mil euros.

La seva aplicació ha contribuït a presentar la màxima netedat de l’illa per als visitants i turistes que visiten Formentera durant la temporada d’estiu, per tal d’assolir una imatge turística de qualitat en matèria de neteja, sobretot en el nucli més turístic de Formentera, ja que la gran quantitat de fems generats en els mesos d’estiu provoca que els punts de recollida es col·lapsin i les bosses inundin els voltants dels contenidors, amb la conseqüent mala imatge que proporciona.

Des de principi d’any, l’àrea de Medi Ambient de Formentera treballa amb accions que contribueixen a millorar la nostra imatge. Així mateix, el sector d’oci i restauració és el que presenta un menor percentatge de separació i està comprovat que l’aplicació del sistema de recollida porta a porta, contribueix a incrementar el percentatge de recollida selectiva.

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat