• Català
  • Castellano
  • English
Media Newspaper library Environment Formentera insta al Govern Balear a impulsar la declaració de zona d'exclusió marítima

Formentera insta al Govern Balear a impulsar la declaració de zona d'exclusió marítima

calasaona webLa consellera de Medi Ambient i Tecnologies de la Informació del Consell Insular de Formentera, Sílvia Tur ha remès avui de matí una carta dirigida al conseller d’Economia, Comerç i Competitivitat del Govern Balear, Joaquín García, en relació a la declaració zona exclusió marítima pel tram de cable submarí de veu i dades entre Eivissa i Formentera.

Recordem, que en el transcurs de l'estiu del 2013 es varen produïr dos avaries en el cable submarí de fibra òptica que uneix les illes d’Eivissa i Formentera i que va deixar Formentera sense subministrament d'Internet ADSL i 3G. Arran d'aquesta situació, els representants de Formentera es reuniren, tant amb el Govern Balear, com amb l'empresa Telefònica, per tal de tractar les actuacions de reparació i manteniment del cable submarí per al transport de comunicacions de veu i dades.

Al llarg de la reunió mantinguda es va explicar que la companyia Telefónica tramitaria una petició de zona d’exclusió a la navegació en el tram marítim on es localitzen els primers cinc cents metres del cable que surt de l’illa d’Eivissa en direcció a Formentera, per tal d'evitar futurs talls provocats per les embarcacions, o bé per un descuit o bé per manca de senyalització de la zona per on discorr el cable.

Aquesta reunió es va celebrar el passat mes d'octubre i a dia d’avui, el Consell de Formentera desconeix quin ha estat el resultat d’aquestes gestions, i si efectivament, Capitania Marítima ha procedit a autoritzar aquesta zona d’exclusió a la navegació.

Des de l'àrea de Medi Ambient i Tecnlogies de la Informació de Formentera hi ha un gran interés en saber en quin punt es troba la tramitació per a la declaració de zona d'exclussió marítima, les actuacions dutes a terme sobre aquesta questió, i en concret, quin será el conjunt de mesures que el Govern Balear, com a administració competent emprendrà per impedir que l’illa de Formentera torni a patir talls de servei d’aquestes característiques.

La incomunicació que va patir Formentera durant més de 48 hores, va provocar greus conseqüències a tots els usuaris de línies de Telefónica ocasionant un greuge important a la imatge turística de la nostra illa, així com també a la nostra economia.

Per tant, es requereix un esforç del Govern Balear per col·laborar i coordinar-se amb Capitania Marítima, amb la finalitat d'agilitzar la declaració de zona d’exclusió marítima i els mecanismes de control sobre l’ancoratge d’embarcacions.

Media

Gabinet de Premsa


971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat