• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Hemeroteca Medi Ambient Elements de protecció dunar a la Boca de l'Estany de La Savina

Elements de protecció dunar a la Boca de l'Estany de La Savina

boca estanyEl Consell de Formentera instal·larà la propera setmana elements de protecció dunar i del litoral a la zona coneguda com “La boca de l'Estany” i que fa referència a la part est de l'estany des Peix, dins el nucli de La Savina.

Actualment, aquesta zona s'usa per aparcar-hi vehicles, fet que està degradant de forma greu la salut mediambiental d'aquest espai, que compta amb la protecció de Xarxa Natura 2000.

El proper mes de febrer entra en funcionament el projecte de regulació d'estacionament al nucli urbà de La Savina. Amb aquesta actuació es procura també evitar que aquesta zona protegida sigui utilitzada com a estacionament substitutiu dels aparcaments regulats.

L'actuació, que compta amb l'autorització de la Demarcació de Costes, consistirà en la col·locació de 120 metres lineals de corda unida per puntals de fusta, amb 4 metres se separació entre ells. El cost de l'actuació és de 3.276€.

Aficionats a la pesca i casetes varadors

De manera provisional, el Consell de Formentera és partidari de permetre l'accés en aquesta zona restringida, només a propietaris d'embarcacions fondejades en aquella part de l'estany i a propietaris de les casetes varador, a més dels vehicles d'emergències.

El motiu és que aquest perfil d'usuari sol correspondre majoritàriament a gent jubilada que té necessitat de transportar pes com bidons de gasolina o estris de pesca. Sense aquest accés provisional, aquest col·lectiu quedaria molt penalitzat per l'entrada en funcionament de la regulació d'aquesta mesura. Per sol·licitar aquest accés, cal anar a a partir de dilluns 26 a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, situada a Sant Francesc Xavier.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat