• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient Inici del repartiment de restes de poda triturada pel camp de Formentera

Inici del repartiment de restes de poda triturada pel camp de Formentera

biotrituradora restes podaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, inicia a partir d’avui 11 de gener la retirada de 1.000 metres cúbics de restes de poda triturada de la parcel·la de gestió de residus situada al costat de planta de transferència, en Es Cap de Barbaria. Aquestes restes tractades serviran per aportar matèria orgànica als camps de Formentera, a la vegada que ajuden a retenir l’aigua, segons ha explicat la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera.

L'horari de càrrega és de 08.00 a 13.00 i de 15.00 a 17.00 hores de dilluns a divendres. Les empreses transportistes que col·laboren en la campanya són Foreva, Formentera Trucks i Transports Formentera, que aprofitaran els viatges de tornada de la planta de transferència per carregar els camions i portar les restes als camps dels interessats, que pagaran segons els metres cúbics que vulguin, 15 euros per una càrrega de 5m3, 20 euros per 8m3, 25 euros per 14m3, i 35 euros per 20m3. Les persones interessades han de telefonar a l’àrea de Medi Ambient del Consell al 971321210, o parlar directament amb els transportistes.

Reciclatge de material orgànic
L’objectiu d’aquesta iniciativa és proporcionar als pagesos un material que aporta matèria orgànica al camp a la vegada que potencia la retenció de l'aigua i redueix l'evaporació. "És especialment interessant reutilitzar aquest bioresidu en l'agricultura, ja que presenta uns avantatges que milloren la productivitat de les terres de cultiu, estalvia aigua de regadiu i tanca el cicle de la gestió dels residus orgànics donant un valor afegit pel camp", ha declarat la consellera. Amb aquest material també es pot fer servir la tècnica de l'encoixinament en tasques de jardineria, "que consisteix a recobrir el peu de les plantes per conservar la humitat de la terra i evitar l'aparició de males herbes, entre altres beneficis", ha afegit Daisee Aguilera.

Altre dels objectius d’aquesta acció és condicionar la parcel·la de gestió de residus per altres usos, com fer un compost a pila amb els llots de depuradora, que després també s’oferirà als pagesos, i així es continuarà donant una nova vida als materials, segons ha declarat la consellera de Medi Ambient. Les restes de poda han estat triturades amb la biotrituradora adquirida pel Consell de Formentera amb fons del programa europeu Leader. Recordem que el Consell disposa de dos biotrituradores més petites que es presten a particulars de forma gratuïta perquè triturin petites restes de poda d'origen domiciliari. Aquest servei es pot sol·licitar a l'OAC o a l'àrea de Medi Ambient.

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix