• Català
  • Castellano
  • English

Presentació programa: “Formentera amb Síria”

foto premsa formentera amb siria autor foto patxi galanEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura i l'àrea de Benestar Social i l'ONG Progreso y Desarrollo Humano, han organitzat el programa "Formentera amb Síria". Aquest programa recull una sèrie d'activitats com ara projeccions de documentals, pel•lícules, teatre, xerrades escolars i exposicions que tracten sobre la situació dels refugiats i que es duran a terme entre el pròxim diumenge 5 de febrer i el 19 de febrer a Formentera.

Activitat central
El dissabte dia 18 de febrer es celebrarà la jornada central del programa. Serà una celebració que començarà a les 14.00 hores amb una paella solidària a l'envelat del pàrquing de Sa Senieta. La festa continuarà amb l'actuació del grup de clarinets de l'Escola Municipal de Música de Formentera a les 17.00 hores, seguida de l'actuació de dansa a càrrec de Nieves Portas de l'Escola Municipal de Dansa, després animarà la festa l'actuació de Lunares, Voice & Senses i La 22 fins les 23.00 hores que començarà la discomòbil solidària fins a la Cloenda de la festa a la 1 de la matinada.

Projeccions
El programa s'inicia el pròxim diumenge 5 de febrer amb la projecció del curtmetratge "53 Moons" i tertúlia amb la seva directora així com la presentació del projecte "Mòbil Kitchen" i l'obertura d'una taula de debat a partir de les 18.00 h a la Casa del Poble de la Mola.

Exposició
El dilluns 6 de febrer a les 19.00 hores s'inaugurarà l'exposició: "L'Èxode Sirià. Lluitant per la supervivència" amb fotografies d'Aleix Oriol Vergés. L'acte, del Fons pitiús de cooperació, comptarà amb una xerrada a càrrec del fotògraf. La mostra es podrà visitar entre el 6 i el 17 de Febrer a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell".

Tallers de reciclatge
El dimecres 8 de febrer a les 17.30 hores a la Casa del Poble de la Mola, el dijous 9 de febrer a les 17.30 hores a la biblioteca de Sant Ferran, i el divendres 10 a les 18.30 hores a la biblioteca de Sant Francesc es faran tallers de reciclatge.

Taller de sabó
D'altra banda, el dissabte 10 de Febrer al Centre Tur Gabrielet s'obrirà a partir de les 11.00 hores un punt de venda "Formentera amb Síria" que romandrà obert entre els dies 13 i 17 de febrer. A més, el dia 10 de febrer a les 17.00 hores es farà un taller de Sabó d'Alep a càrrec d'Ana Negre.

Cinema i teatre solidaris
El divendres 17 de febrer a la Sala de Cultura (Cinema) a partir de les 21.00 hores hi haurà la Projecció de la pel•lícula documental "Astral" de Jordi Évole. El diumenge 19 de febrer a partir de les 17.30 hores a la mateixa sala hi haurà teatre infantil "Hanna dels tres països" a càrrec d'Iguana Produccions per nens d'entre 6 i 12 anys. Aquest mateix dia a les 20.00 hores es tornarà a projectar la pel•lícula documental "Astral" de Jordi Évole. Les entrades solidàries d'aquests espectacles tindran un preu de 3 euros destinats en el cas del documental a l'ONG "ProActiva Open Arms".

A més, l'ONG Progreso y Desarrollo Humano i el fotògraf de la mostra del Fons pitiús, oferiran xerrades als alumnes de les escoles i l'institut per obrir consciències des de ben petits.

Aquestes activitats han estat organitzades entre el Consell i aquesta ONG formenterera Progreso y Desarrollo Humano, que va nàixer a l'illa a l'any 2012 amb l'objectiu de treballar en l'àmbit social i de cooperació en els anomenats "Països del sud". Tot el que es recapti anirà destinat a una ONG que treballa amb els refugiats siris que hi ha a Grècia, ADSN. També han col•laborat en l'organització el Fons pitiús de cooperació, Carlin, Baleària, Dignitis, Acción Directa Sierra Norte, Formatierra Service i comunica360.