• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social El pròxim 2 d’abril se celebra la XV Festa Intercultural

El pròxim 2 d’abril se celebra la XV Festa Intercultural

rsz foto presentacio festa interculturalEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, ha presentat avui la XV edició de la Festa Intercultural. A l’acte han assistit la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, l’organitzadora de la Festa Intercultural, Maribel Jiménez i la presidenta de l'Associació Intercultural, Serena Amaduzzi

El proxim diumenge 2 d'abril, el col·legi Mestre Lluís Andreu de Sant Francesc acollirà la XV edició de la Festa Intercultural “que reunirà com cada any, a una variada mostra de països i comunitats autònomes que conviuen a la nostra illa”, segons ha explicat la consellera Vanessa Parellada. L'objectiu d'aquesta festa és “viure, sentir i gaudir altres cultures que hi ha a la nostra illa i que ens enriqueixen”, ha declarat.

Jocs per infants
L’entrada té un cost de 4 euros, i és gratuïta pels menors de 12 anys. Les portes del recinte s’obriran a les 12.30h i la festa començarà a partir de les 13h, moment a partir del qual es podrà gaudir d'activitats infantils pels més petits de la casa tals com, taller de caretes, el joc del Twister, jocs populars, tira llaunes, taller de reciclatge i fins i tot escriure el seu nom en àrab i realitzar un punt de llibre amb ell. En aquest espai, els nens també podran gaudir dels castells inflables i d'altres activitats dirigides per a ells que es fins les 17.30h, segons ha explicat l’organitzadora.

Teatre musical
Una de les novetats d’aquesta edició és el teatre musical que hi haurà a partir de les 13h. Una actuació musical dirigida per la Banda de Música on els alumnes de l'escola de dansa i el grup de teatre s’Esglai posaran en escena l’obra “el Viatge Músic”. “Una actuació molt especial on es combina música, teatre i dansa”, ha declarat Maribel Jiménez.

Gastronomia
A partir de les 14:00h i fins a les 15:30h podrem assaborir la gastronomia de cadascun dels països participants. El nostre paladar podrà viatjar i delectar-se amb el cous-cous marroquí, passant per una fritada de carn equatoriana o viatjar fins a Indonèsia per provar un nasi goreng, entre molts altres menjars típics. “Tot un espectacle de sabors en el mateix recinte”, ha explicat.

Cuba, Xile, Bolívia, República Dominicana, Argentina, Colòmbia, Indonèsia, Brasil, Itàlia, Equador, el Marroc, Alemanya, Paraguai, Andalusia, Galícia, València, Catalunya i Formentera són els països i CCAA i pobles que participaran en aquesta edició i “que ens permetran viatjar per bona part del món”, ha destacat l’organitzadora.

Actuacions
Per amenitzar la jornada, comptarem amb la participació i mostra musical d'alguns dels països i comunitats de la festa. Així per exemple, podrem veure mostres de Galícia amb les seves famoses gaites, el ball pagès típic de Formentera, o ballar a ritme de la salsa cubana i música brasilera així com escoltar una bachata de República Dominicana. Com a fi de festa comptarem amb el concert de la Supercúmbia i la Lliga de l’Alegria. L’organització ha passat una circular a totes les associacions que s’han compromès a que les lletres de les cançons no seran denigrants per la dona ni altres col·lectius vulnerables.

Cura del medi ambient
Aquest any es vol fer especial incidència en que els assistents siguin conscients de la necessitat de tenir cura amb el medi ambient, per això es recomana a la ciutadania que portin els seus plats i gots reutilitzables de casa, segons ha destacat Serena Amaduzzi. A tot el recinte s’instal·laran papereres de reciclatge i també cendrers per evitar que les burilles acabin a terra dins el centre escolar amb les dificultats de neteja que comporten.

Per última la consellera ha fet un agraïment especial als 100 voluntaris que faran possible aquesta nova edició de la Festa Intercultural.

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1