• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient Inici del Festival Save Posidonia Project

Inici del Festival Save Posidonia Project

Foto spp presentacioAvui s'ha iniciat el Festival Save Posidonia Project que es perllongarà fins al pròxim diumenge 15 d'octubre. Durant aquestes 4 jornades hi ha gairebé un centenar d'activitats esportives, culturals, educatives i mediambientals organitzades.

La majoria de les activitats es desenvolupen en el centre neuràlgic de Sant Francesc, entre la plaça de la Constitució, l'avinguda Porto Salé i el jardí de Ses Eres on s'han muntat parades per albergar tant exposicions artistes i artesans de l'illa relacionades amb la posidònia.

També hi ha una exhibició de moda de dissenyadors de Formentera que finalment acabarà amb una desfilada subaquàtica feta per unes models ben especials, Gemma Mengual i Cristina Piaget que tindrà lloc demà divendres.

A més, s'ha creat un espai audiovisual a la plaça amb diverses projeccions relacionades amb el medi ambient. Precisament en aquest enclau s'ha fet la presentació oficial del Festival i Pierre-Yves Cousteau ha presentat el vídeo Cousteau Divers rodat a Formentera i ha fet una petita xerrada sobre la importància de protegir la posidònia.

Tallers infantils
L'educació infantil no podia faltar dins aquest Festival. S'ha muntat una recreació del món marí feta pels escolars de Formentera i un grup d'alumnes de Mallorca ha fet un còmic sobre la posidònia. A més, es fan tallers de divulgació i conscienciació infantil amb activitats lúdic-educatives.

D'altra banda, aquest matí els gairebé 50 científics que participen en la iniciativa The Blue Carbon han pogut conèixer de primera mà el fons marí de Formentera i la riquesa de la posidònia oceànica. La meitat del grup ha fet una immersió amb botella i l'altra meitat busseig en superfície a una de les platges de la localitat d'Es Pujols. Els científics estan realitzant un taller per revisar l'estat del coneixement del Carboni Blau.

POSIDONIA FORUM
El Posidonia Forum tindrà lloc demà el divendres 13 d'octubre a la Sala de Cultura (Cinema). En ell organitzacions, administracions i personalitats de primer nivell del món turístic i mediambiental oferiran conferències i debatran posteriorment en taules redones sobre el futur del turisme i del medi ambient de l'illa.

El discurs d'obertura del Forum Posidonia serà a les 10.00h a càrrec de la vicepresidenta del Consell de Formentera, Susana Labrador, i la consellera de Presidència del Govern, Pilar Costa. La consellera de Medi Ambient de Formentera, Daisee Aguilera, presentarà el Projecte de Fondejos del Litoral de Formentera. El tancament del Forum serà a les 18.00h a càrrec del vicepresident i conseller de Turisme del Govern, Biel Barceló, i de la vicepresidenta i consellera de Turisme de Formentera, Alejandra Ferrer.

Podeu trobar tota la informació del Festival al web: www.saveposidoniaproject.org.

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix