• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient Avui s’efectua la neteja del canal de la Savina

Avui s’efectua la neteja del canal de la Savina

foto-neteja-canal-de-la-savina1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que avui 30 de maig s’està realitzant la neteja del canal de la Savina situat junt les salines d'en Ferrer. Aquestes tasques les està efectuant una empresa contractada pel Consell després que s’hagi constatat el mal estat en què es troba el canal de desguàs d’aigua dolça, a causa de la brutícia que s’ha acumulat. Un fet que ha provocat que l’aigua hagi quedat estancada i generi males olors i proliferació d’insectes, segons un informe tècnic elaborat pel Consell.

El preu de les feines, que es faran avui entre les 8 i les 18h ascendeixen a 1.875,50 euros (IVA inclòs). La darrera actuació es va efectuar ara fa més de 3 anys. Les tasques de neteja del canal de desguàs d’aigua dolça s’estan efectuant al seu pas pel carrer Gregal i Ponent, per la part que bordeja les salines d'en Ferrer fins a la seva sortida a l’estany des Peix, segons mostra la següent figura:

trac--at2

A més, des de l’àrea de Medi Ambient han destacat que el canal, al seu encreuament amb el carrer Ponent i Gregal es troba travessat, entre d’altres, per la xarxa de sanejament. En aquest sentit, s’ha afegit que des del Consell s’ha demanat la retirada d’aquestes canonades, una petició que es troba en tràmit i s’inclou dins el projecte de substitució i millora de la xarxa de sanejament de l’illa de Formentera que ha de dur endavant Abaqua (Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental).

30 de maig de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix