• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat Finalitza la regulació de l’entrada de vehicles a Formentera aplicada per primera vegada aquest estiu

Finalitza la regulació de l’entrada de vehicles a Formentera aplicada per primera vegada aquest estiu

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que ja ha finalitzat la regulació de l’entrada de vehicles a l’illa posada en marxa per primera vegada durant els mesos de juliol i agost.

Les dades registrades pel Consell de Formentera ofereixen una mitjana diària de 20.595 vehicles durant els mesos de juliol i agost. La mitjana diària de juliol va ser de 19.532 vehicles i la d’agost, de 21.658. Per tipus de vehicles i residència, la mitjana desglossada en aquests dos mesos ha estat 1.625 vehicles de visitants, 8.126 de residents de Formentera, 9.276 d’empreses de lloguer i 1.568 d’altres categories.

El conseller de Mobilitat, Rafa González, en una primera valoració, a falta de totes les dades i conclusions definitives que es disposaran a finals d’aquest mes de setembre, ha destacat la posada en marxa d’aquesta mesura pionera la qual respon a una demanda de la societat formenterera. “Hem comprovat que la regulació s’ha implantat i aplicat d’una forma tranquil·la, sense desajustos i sense incidències destacables”, destaca el conseller.

Menys vehicles que l’any passat
Rafa González també ha subratllat que amb aquesta mesura s’ha aconseguit no superar el sostre de vehicles de l’any anterior, situat al voltant dels 22.000, que era un dels principals objectius de l’àrea de mobilitat. “Hem aconseguit que no hi hagués més vehicles que l’estiu anterior, trencant així la tendència alcista dels últims estius”. El conseller també ha agraït “la col·laboració mostrada en tot moment per les empreses navilieres que han informat als seus clients durant aquests dos mesos i per les empreses de lloguer de vehicles que han retirat els quads de la seva oferta”. El conseller González ha comunicat que “a partir d’octubre s’iniciaran les reunions amb el sector social i empresarial de l’illa per valorar la mesura i definir l’aplicació per a la temporada vinent”.


2 de setembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica