• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Economia i Hisenda Formentera presenta el pressupostos del Consell de l’illa pel 2020

Formentera presenta el pressupostos del Consell de l’illa pel 2020

presentacio---pressupostos-2025La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer; la vicepresidenta primera, Ana Juan; i el conseller d’Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell, han presentat avui a la seu del Consell de Formentera els pressupostos de la institució per a l'any 2020. Els comptes del Consell de Formentera per aquest 2020 ascendeixen a 30.060.000€ i són un 0.3% inferior als del 2019, que varen ser 90.000€ superiors.

La presidenta ha destacat que aquests són “uns pressupostos continuistes amb els que seguirem treballant en polítiques per aconseguir una illa sostenible i pensada per les persones”. De fet, segons ha matisat Alejandra Ferrer “seguirem treballant amb el projecte de formentera.eco (regulació d’entrada de vehicles) i el desenvolupament de la mobilitat sostenible i el transport públic a l’illa”.

Estany des Peix i Residència
A més, Alejandra Ferrer ha destacat que la regulació de l’estany des Peix també queda recollida en els comptes com a preservació de lloc emblemàtic i que també s’ha reservat una partida pel final de la construcció de la Residència. La presidenta ha assegurat que aquests primers pressupostos del seu mandat també fan una especial incidència en el foment de la participació ciutadana.

Per la seva part, la vicepresidenta ha explicat que els comptes del 2020, els primers de la legislatura, “són fruït de la feina feta pels dos partits polítics que conformen l’equip de Govern, Gent per Formentera i PSOE i que han estat consensuats per posar a les persones al capdavant de les polítiques, i sobretot pensant en què Formentera sigui una illa sostenible socialment i mediambientalment”.

El conseller de Bartomeu Escandell ha fet una explicació detallada del pressupost per 2020, i ha destacat que “és el 13è pressupost del Consell de Formentera, el 9è que fem conjuntament GxF i PSOE, i el primer que presenta una presidenta del Consell de Formentera”. En aquest sentit, el responsable d’Economia i Hisenda ha afegit que “és un pressupost realista, que defensa l’estabilitat pressupostària, no gasta més del que ingressa, i segueix en endeutament 0”.

Millora de pobles
En les inversions que es destinaran per millorar els pobles destaca: la II fase de la reforma de l’avinguda de Joan Castelló i Guasch a Sant Ferran, 715.000€, el Parc Infantil de Sant Ferran, 210.000€, la millora zona verda est Sant Francesc i skatepark, 550.000€, la millora del nucli des Pujols, segona fase de les obres que es licitaran durant el primer semestre de l’any i es començaran a executar a final de 2020. I també la redacció de dos projectes: PERI de ses Bardetes i de millora i dotació de serveis urbans as Ca Marí.

Illa sostenible
Entre els projectes relacionats amb el model d’illa sostenible destaca el d’ordenació i regulació de l’ancoratge a l’estany des Peix, 650.000€. Així mateix es seguirà amb la regulació d’entrada de vehicles i la millora del transport públic 350.000€, així com la millora tractament d’orgànica 130.000€.

D’altra banda, es treballarà en el desenvolupament del Pla director de Mobilitat i el Pla director de Residus.

Patrimoni
Pel que fa a la recuperació d’elements patrimonials emblemàtics els pressupostos preveuen partides per la rehabilitació de la casa de Can Ramon per a usos culturals, la continuació del Catàleg de Camins de Formentera i l’adquisició de terrenys amb valors patrimonials com Es Campament.

Participació Ciutadana
També es seguirà amb les polítiques de participació ciutadana amb funcionament ordinari i de participació del Consell d’Entitats al que es destinaran 325.000€ pels pressupostos participatius. A més, s’ha incorporat el pressupost del 2019 d’aquelles obres triades per les associacions pendents d’execució, 325.000€.

Gent gran i gent major
Per últim, també s’ha explicat a la presentació que altres dels projectes a destacar dins el 2020 serà el de la construcció de l’Escoleta de Sant Ferran 1.100.000€, i la finalització de la Residència que compta amb una partida de 700.000€. A més també es desenvoluparà el pla de la infància i joventut.

 

17 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:
plaça de la Constitució, 1
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 25 56
consell@conselldeformentera.cat

Informació del cobrament en període voluntari de tributs i altres ingressos del Consell Insular de Formentera (any 2010)

Agència Tributària de les Illes Balears

Wifi Formentera

Revista Formentera més propera

Agència Tributària

Ministerio de Economía y Hacienda

Política Regional - Inforegio