• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports Campanya per fomentar el reciclatge d’envasos de vidre al camp de futbol municipal i a benefici de la posidònia

Campanya per fomentar el reciclatge d’envasos de vidre al camp de futbol municipal i a benefici de la posidònia

foto-2020-ecovidrio1Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre dipositats en els contenidors, juntament amb el Consell de Formentera, el Consell d’Eivissa i els ajuntaments d’Eivissa, ha posat en marxa la campanya ‘Vidrio por Posidonia’. Es tracta d’una campanya de sensibilització i comunicació dirigida als clubs esportius de futbol, que es desenvolupa a través d’un repte, perquè els esportistes prenguin consciència de la importància de reciclar els residus d’envasos de vidre.

La consellera d’Esports, Paula Ferrer, ha participat en l’acte de presentació celebrat avui a Eivissa i ha animat “a les esportistes i a les famílies de l’illa a participar en aquesta iniciativa”. Ferrer ha senyalat que la campanya “a més, suposa un benefici directe sobre un dels nostres béns més preuats i que hem de protegir: la posidònia”. La consellera ha destacat que el SD Formentera i el Consell “treballaran junts per aconseguir que la campanya sigui un èxit”.

Per a la posada en marxa de la campanya, que s’inicia el mes de febrer i que s’estendrà fins al mes de març, es col·locarà un contenidor en forma de pilota de futbol al camp municipal de Sant Francesc. A més, es decoraran contenidors amb la imatge de campanya, en els voltants de cadascuna de les instal·lacions esportives dels clubs, perquè els esportistes, entrenadors i familiars dipositin els envasos de vidre.

D’altra banda, cada mes, les dues iniciatives de les Pitiüses amb major impacte positiu, que motivi i promogui la participació en la campanya de tots els ciutadans, podran aconseguir un xec per valor de 200 euros per a l’adquisició de material esportiu.

En els municipis participants, els envasos de vidre dipositats en els contenidors assignats a la campanya es convertiran en l’aportació de material, per a l’associació GEN-GOB, associació que treballa per a la conservació de les prades de Posidonia oceanica a les illes de Formentera i Eivissa.

Perquè la campanya estigui present i visible, animant d’aquesta manera a tots els esportistes, famílies i veïns, a reciclar la quantitat més gran d’envasos de vidre, es realitzarà una exposició itinerant que visitarà els 6 municipis, on s’explicarà el procés de la gestió dels residus d’envasos de vidre a Espanya i la importància de preservar les prades de posidònia en totes dues illes.

4 de febrer de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo