• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Alejandra Ferrer destaca que les illes han d’estar unides per aconseguir l’objectiu comú de sostenibilitat

Alejandra Ferrer destaca que les illes han d’estar unides per aconseguir l’objectiu comú de sostenibilitat

foto 2020 dia iles 1El Consell de Formentera ha celebrat avui el Dia de les Illes amb un acte institucional que ha tengut lloc a les 12h a la plaça de la Constitució. La presidenta Alejandra Ferrer ha fet el discurs institucional on ha destacat tots els avanços que ha viscut l’illa de Formentera des que al 2007 amb la reforma de l’Estatut d’Autonomia de les Balears es va aconseguir un Consell propi per Formentera.

Tot i això, Alejandra Ferrer també ha explicat els reptes de futur que li esperen a l’illa de Formentera, entre els que ha destacat que s’han de garantir els drets bàsics de la població i “un dels més importants és el de tenir accés a un habitatge digne. Aquesta problemàtica s’ha abordar amb contundència des de totes les administracions, i de forma coordinada”.

La presidenta també ha fet referencia a la necessitat de seguir treballant per fer de Formentera una illa sostenible social, econòmica i mediambientalment, i en aquest sentit ha assenyalat que es continuaran fent passes per la sostenibilitat de Formentera. Aquest serà el segon estiu de posada en marxa del projecte formentera.eco que “permet regular l’entrada de vehicles en els mesos de major afluència per poder seguir preservant la nostra illa per futures generacions i garantir la qualitat de vida dels residents i millorar l‘experiència dels nostres visitants”.

La regulació de l’estany des Peix, el tancament del cicle de l’aigua, l’eliminació del plàstic d’un sol ús i la millora del reciclatge, són altres dels reptes que ha anomenat Alejandra Ferrer. La presidenta ha destacat que en un dia com avui “les illes han d’estar unides en els seus objectius comuns, perquè volem una societat justa, un medi ambient protegit i una economia sana i compartida. Volem una societat culta, lliure, cohesionada i solidària”.

Lectura poètica
Abans del discurs institucional s’ha fet una lectura poètica de 5 fragments de poemes de 4 poetes, un de cada illa de les Balears. L’ex-batle de Formentera, Isidor Torres, ha llegit un fragment del poema "Les illes" del poeta mallorquí, Guillem d'Efak. Tot seguit, la professora Selva Garrone ha recitat un fragment d’un poema d’un poeta de la seva terra natal, Menorca, el fragment del poema que du per nom “No t'he parlat avui...” del poeta Pere Gomila.

A continuació els joves estudiants, Sasha Riccardo i Munay Guzman han interpretat dos fragments de dos poemes de la poeta Nora Albert d’Eivissa, “Lletra menuda” i “Sal i Silenci”. Finalment, la directora de l’escola de Sant Ferran i escriptora Neus Costa ha interpretat un fragment d’un poema de la poeta formenterera Maria Teresa Ferrer, dins “L'espera de la letargia”.

A l’acte han assistit els consellers i conselleres de l’equip de Govern i l’oposició així com el director general de Modernització i Administració Digital, Ramón Roca, entre d’altres autoritats. En acabar les colles de ball de Formentera Es Xacoters i Es Pastorells han fet una demostració de ball pagès a la mateixa plaça. Després s’ha ofert una degustació de productes típics de Formentera al públic assistent.


1 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1