• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Reunió entre Consell i el sector turístic i empresarial per valorar la situació en relació al coronavirus

Reunió entre Consell i el sector turístic i empresarial per valorar la situació en relació al coronavirus

Foto rp reaccions coronavirusJLa presidenta del Consell de Formentera i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, el president dels Hotelers de Formentera, Vicent Tur, el president de la Pimef, Pep Mayans, i la representant de la Cambra de Comerç de Formentera, Lina Tur, han ofert avui una roda de premsa després d’una reunió mantinguda avui per valorar la situació actual en relació al coronavirus.

Alejandra Ferrer ha recordat que el passat dilluns es va mantenir una trobada amb el Govern balear, els sectors econòmics , els Consells i Ajuntaments per tractar la suspensió de la fira ITB i les seves repercussions, així com les mesures que s’havien de prendre per garantir la promoció en aquest mercat.

En aquest punt, segons ha destacat la presidenta, “Formentera va traslladar la necessitat de que també es reforci la promoció no només del mercat alemany, sinó d´altres mercats com el nacional, l’italià i el francès que són molt importants per la nostra illa”.

En aquest sentit, la presidenta ha anunciat que per part del Consell “estem treballant en la reorganització de la promoció per reforçar la promoció en els principals mercats emissors, com són el nacional i l'italià, a més de establir estratègies per suplir les promocions anul·lades”.

Pla de contingència
La presidenta i els representants de la patronal han reclamat un pla de contingència al Govern balear. “Hi ha preocupació entre els empresaris perquè en les properes setmanes s'ha de fer la contractació de personal, i la incertesa de la situació actual crea inseguretat, tant als treballadors com als empresaris. En el cas que la situació es prolongui demanarem algun tipus d'ajuda en aquest sentit, de manera similar al que es va fer amb la caiguda de Thomas Cook”.

Flexibilitzar les reserves
El president dels hoteleres ha explicat que de moment no hi ha hagut una davallada de reserves, però sí “en l’ultima setmana una ralentització de les reserves per part del mercat italià”. Per donar garanties i confiança als visitants Vicent Tur ha demanat al sector que “flexibilitzin les reserves”, com ja han fet des del sector aeri, agències de viatges i touroperadors per donar confiança als nostres visitants, donant oportunitat de modificar o cancel·lar les reserves de manera flexible.

Salut
Alejandra Ferrer ha assenyalat que a les illes “tenim una molt bona sanitat pública i les autoritats sanitàries estan posant totes les mesures possibles per garantir l'atenció tant dels residents, com per atendre possibles casos de contagi d'aquelles persones que puguin estar malalts en la seva estada a Formentera”.

A més, per part de l’administració turística i de sanitat s’està de manera continua actualitzant el protocol específic per definir les actuacions per treballadors i visitants. El pròxim dilluns 9 de març te lloc una reunió convocada pel Govern balear amb els Consells, Ajuntaments i responsables sanitaris, per continuar treballant aquests aspectes, segons ha explicat la presidenta.

Alejandra Ferrer també ha destacat que des del Ministeri de Turisme i de Sanitat “ens han informat que s’està treballant en un protocol específic per a l´establiment de mesures en els diferents casos que ens podem trobar al sector turístic. Per estar preparats, tant pel que respecta a la protecció dels treballadors, com dels clients”.

Precisament, el president de la Pimef ha assenyalat la necessitat de disposar d’aquest protocol per traslladar-lo als seus associats i que així “els empresaris i treballadors tenguin clar el protocol que han de seguir segons les recomanacions dels tècnics”. De moment, la Pimef ja ha traslladat als establiments les mesures d’higiene específica que han de dur a terme, segons ha destacat Pep Mayans.

Per part seva, Lina Tur ha demanat prudència i ha assenyalat que des de la Cambra de Comerç “estem a l’expectativa de com evoluciona la situació i seguirem les directrius de les autoritats sanitàries”.

Crida a la tranquil·litat
Tant des del Consell, com des del sector, s’ha fet una crida a la tranquil·litat, “es tracta d´un problema global en què nosaltres només podem actuar de manera local i en aquests moments estem a l'espera de la seva evolució, mentrestant, el Consell, juntament amb el Govern i els sectors empresarials i turístics de l'illa estam treballant de manera conjunta posant tots els recursos que estan en la nostra mà per assegurar la temporada turística pensant en una evolució positiva”, segons ha conclòs la presidenta.

5 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1