• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència S’inicien els controls d’entrada a Formentera per complir amb l’estat d’alarma

S’inicien els controls d’entrada a Formentera per complir amb l’estat d’alarma

foto 2020 control portAvui s’ha iniciat el control d’entrada per accedir a Formentera per part de la Guàrdia Civil. Una parella d’agents comproven a l’entrada de les barques que les persones que van a accedir a Formentera ho facin atenent a les restriccions que marca l’estat d’alarma. És a dir, només es pot accedir a l’illa de Formentera per accedir al lloc de feina o al lloc de residència i en cap cas per motius d’oci, com podria ser l’arribada de turistes.

La presidenta ha agraït la mesura, que s’ha fet a petició del Consell de Formentera. “D’aquesta manera Formentera es blinda garantint que només puguin accedir les persones que permet el decret de l’estat d’alarma, atenent a la petició dels ciutadans i empresaris, per protegir al màxim als nostres residents davant la crisi sanitària que estem vivint”. Aquesta és una de les noves mesures cautelars i de contenció del Covid-19 a l’illa.

Recordem que les connexions de les navilieres que enllacen Formentera amb Eivissa quedaren en serveis mínims el passat dissabte, per garantir l’arribada de mercaderies a Formentera, i els trasllats que siguin estrictament necessaris. Amb aquesta reducció s’ofereixen 10 trajectes d’anada i 10 de tornada, i es facilita el control, però el Consell ja treballa amb el Govern balear perquè es redueixin encara més els enllaços.

Registre de dades
D’altra banda, des del passat divendres el Consell de Formentera ha iniciat la creació d’un registre de dades de les persones que han arribat en els últims dies a Formentera procedents d’altres zones. Per una banda, divendres es va fer una crida als nou arribats perquè es posaren en contacte amb el Consell de Formentera a través del 971321087 per donar les seves dades. La institució insular els ha traslladat el protocol de seguretat davant el coronavirus i fa un seguiment de cada cas per si necessiten assessorament o ajuda. De moment 138 persones, arribades de zones de risc, ja s’han posat en contacte amb el Consell.

A més, des d’ahir són les pròpies navilieres les que reparteixen a totes les persones que entrin a Formentera el qüestionari fet pel Consell per tenir el registre d’entrada des del moment de l’arribada i facilitar-les en la pròpia travessia informació sobre prevenció i protocols d’actuació, així com obligacions davant la situació d’estat d’alarma. Aquesta informació també es traslladarà a les autoritats sanitàries competents pel seu seguiment.

Alejandra Ferrer ha enviat un missatge d’agraïment de part de tot l’equip de Govern a tota la societat de Formentera per la seva responsabilitat i compromís, “als comerços que han tancat, als que queden oberts perquè són de primera necessitat, a les forces i cossos de seguretat que vetllen pel compliment d’aquest estat excepcional, als treballadors que de manera comprensiva estan adaptant els seus horaris i feines, i als que han implementat el teletreball, per suposat als sanitaris que lluiten des de primera línia i a tots els joves, infants, famílies i gent gran que se queden a casa. Amb el compromís individual i aquest esforç col·lectiu que el poble de Formentera sempre ha sabut fer de manera exemplar esperem aconseguir tornar aviat a la normalitat. A tots i totes GRÀCIES”, ha conclòs la presidenta.


16 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1