• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Es tanca el port de Formentera excepte als serveis especials

Es tanca el port de Formentera excepte als serveis especials

A partir d’aquest dijous 19 de març es tanca el port de Formentera. Només hi haurà tres serveis especials d’embarcacions amb passatge que connectaran Eivissa amb Formentera “amb l’objectiu principal de garantir l’arribada dels sanitaris i personal d’emergències a l’illa”, segons ha explicat la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer.

El passat dissabte es va aprovar un decret de serveis mínims que reduïa a 10 les connexions d'anada i a 10 les de tornada, però el Consell de Formentera ha treballat amb el Govern balear i el Govern de l'Estat per reduir al màxim les embarcacions que porten passatge, deixant-la només amb 3 serveis especials d’anada i 3 de tornada.

De fet avui mateix el Govern central aprovarà un decret de reducció de connexions entre la Península i Balears i també entre illes, i en paral·lel el Govern balear aprovarà una resolució “que contempla aquests serveis especials en les comunicacions, que des del primer moment hem demanat des de Formentera, per tancar l'illa”, segons ha explicat la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer.

Màxim d’ocupació del 33%
Per part seva, el conseller de Mobilitat, Rafael González, ha declarat que diàriament hi haurà les següents embarcacions per passatge entre Formentera i Eivissa: 3 sortides des d'Eivissa cap a Formentera, a les 07.00, 13.00 i 19.00h, i 3 sortides de Formentera cap a Eivissa a les 9.00, 15.00 i 21.00h. En aquests trajectes es complirà amb la norma sanitària de respectar la distància de 2 metres, per la qual cosa l'ocupació màxima de les barques no podrà superar el 33% de la seva capacitat total. Totes les persones que pugin a aquestes barques hauran de passar el control previ de la Guàrdia Civil per veure si efectivament la seva arribada a l’illa està justificada, segons dictamina l’estat d’alarma.

Abastiment assegurat
“El servei de les embarcacions de mercaderies no es veu afectat per assegurar l'abastiment de l'illa”, segons ha afegit el conseller, que ha destacat que aquest tipus d'embarcacions “en cap cas portaran passatge sinó mercaderies, prioritzant els bens de primera necessitat”. “Els horaris de les connexions amb passatge han estat pensats principalment perquè els sanitaris que treballen a Formentera però viuen a Eivissa puguin fer la seva jornada laboral i tornar a casa a dormir si així ho desitgen”, segons ha declarat Rafael González.

En paral·lel, des del Consell de Formentera s'ha treballat amb la Pimef, Cambra de Comerç i Federació Hotelera de Formentera, juntament amb l'Hospital de Formentera, que han acordat la cessió temporal d'apartaments i allotjaments pels treballadors sanitaris, que hi han de desplaçar-se cada dia des d'Eivissa per fer feina i no desitgen tornar a les seves cases. L'objectiu és facilitar el treball d'aquests professionals per a mantenir garantida l'atenció hospitalària en aquesta situació d'alerta sanitària.

"Aquesta és una nova mesura cautelar per blindar l'entrada de l'illa i que s'ha fet atenent a la petició dels ciutadans i empresaris, per protegir al màxim als nostres residents davant aquesta crisi sanitària que estem vivint”, segons ha explicat la presidenta. De nou Alejandra Ferrer ha volgut enviar un missatge d'agraïment “a tota la població de Formentera i als professionals d'emergències i salut així com al món empresarial per estar actuant de manera exemplar”.

17 de març de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1