• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Carta d’agraïment de la presidenta del Consell de Formentera als infants i joves de l’illa

Carta d’agraïment de la presidenta del Consell de Formentera als infants i joves de l’illa

foto 2020 carta als jovesAmics i amigues,

Portau gairebé dos setmanes tancats a casa, sense sortir. Som conscients que no és mica fàcil i, per això, com a presidenta del Consell de Formentera i en nom de tot l’equip de govern, he volgut escriure aquest missatge especialment adreçat als infants i joves de Formentera.

El cap de setmana del 14 i 15 de març va ser un cap de setmana molt diferent. Divendres sortíeu de les escoles i de l’institut sabent que ja no hi tornaríeu durant unes setmanes. Feia uns dies que sentíeu a parlar del coronavirus, segurament els vostres pares i mares i a l’escola i institut ja us havien explicat aquesta nova malaltia, el Covid-19, i que s’havien de prendre mesures per evitar el contagi.

I, de cop i volta, us trobau amb mesures molt dures i, de primeres, difícils de comprendre. No només tancaven les portes les escoles i l’institut, també es tancava el cinema, el Casal de Joves, s’aturaven les activitats extraescolars i esportives, i quedàveu tancats a casa.

Aquell primer cap de setmana ja no va ser com tots els caps de setmana. Els vostres pares i mares us varen dir que no podríeu sortir al carrer. Ni per anar a veure els güelos, ni a comprar, ni a la platja, ni per quedar amb els amics o amb les parelles, ni tan sols a fer esport o a jugar a la plaça o al parc.

I des de llavors, aquest ha set el vostre dia a dia, com si estiguéssiu castigats. No, no és que estigueu castigats, no. Quedant-nos a casa estam lluitant contra un virus que ha fet prendre decisions dràstiques arreu del món, i que vosaltres estau vivint de primera mà.

Dia a dia estau fent un gran esforç per fer les tasques escolars des de casa, i sé que trobau a faltar els companys i companyes de classe, i els mestres i “profes”, els vostres amics i les vostres rutines. Ara feu classe a distància i els vostres pares i mares us han d’ajudar amb els deures i tasques escolars i, a més, molts han de seguir treballant al seu lloc habitual o bé des de casa. Pensau que tota aquesta situació també és nova i difícil per als adults.

Els infants i joves de Formentera ens estau servint d’exemple a seguir, i a cada casa ens estau donant una lliçó de paciència i esforç. Estic segura que sabreu treure profit d’aquesta situació per poder passar més temps en família, i per als més joves també esper que les noves eines de comunicació digital us ajudin a mantenir el contacte amb els amics i amigues que tant necessitau.

A pesar de tot el vostre esforç, força i seny, és súper normal que en algun moment defallim. Si us passa, pensau que som al vostre costat per animar-vos, i que podeu fer-me arribar les vostres inquietuds al meu correu, presidencia@conselldeformentera.cat.

I recordau, sobretot, que quan sortim d’aquesta situació que ha capgirat també el nostre petit món, serem més forts i fortes. No en tengueu cap dubte.

Alejandra Ferrer Kirschbaum
Presidenta del Consell de Formentera
27 de març de 2020

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1