• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Formentera demana que les activitats no essencials no comencin almenys fins al 26 d’abril

Formentera demana que les activitats no essencials no comencin almenys fins al 26 d’abril

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, en nom de tot l'equip de Govern, traslladarà a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, la petició que no es permeti la tornada a la feina a sectors no essencials, de moment fins al 26 d'abril. Recordam que el president del Govern central, Pedro Sánchez, ha informat aquest passat cap de setmana que dilluns 13 d'abril podrien tornar a la feina empreses no essencials com ara la construcció.

“D'aquesta manera donam suport a la petició que va fer ahir la presidenta de l'executiu balear al president del Govern estatal”, segons ha explicat Alejandra Ferrer. “Obrir la pròxima setmana part del confinament podria ser perillós a la nostra illa, on a més alguns dels treballadors d'aquests sectors no essencials venen de fora, fet que podria suposar un perill afegit”, segons ha declarat la presidenta.

Així mateix, Alejandra Ferrer ha demanat que aquestes empreses es puguin acollir a un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO), com varen fer amb les empreses que varen obligar tancar a l'inici del confinament. “La situació és en molts casos insostenible pels empresaris que ara han d'assumir econòmicament aquestes dues setmanes d'aturada, i si la situació s'allarga se'ls haurà d'ajudar, com s'ha fet amb els altres”, ha destacat Alejandra Ferrer.

Infraestructures per aïllament
La presidenta ha recordat que “des de fa unes setmanes la patronal hotelera i els representants del sector turístic varen posar a disposició allotjaments per casos d’emergències sanitàries, així com possibles afectats lleus que s’haguessin d’aïllar de la resta dels seus familiars, perquè ho puguin fer correctament, seguint les recomanacions sanitàries”.

Ara, segons ha afegit Alejandra Ferrer “aquests allotjaments es podrien fer servir per als pacients asimptomàtics, si es detecten, per evitar la propagació del Covid-19 a la nostra illa”. En aquest sentit, la presidenta ha assegurat que espera “l'arribada a Formentera dels tests que ha enviat el Govern central a les comunitats autònomes per veure si així es poden detectar casos lleus o asimptomàtics, i poder prendre més mesures d'aïllament per evitar contagis”.


6 d’abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1