• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Participació ciutadana Els Pressupostos Participatius de 2020 del Consell d'Entitats es destinaran a ajudes per pal·liar els efectes de la crisi sobre l'economia de les famílies de l'illa

Els Pressupostos Participatius de 2020 del Consell d'Entitats es destinaran a ajudes per pal·liar els efectes de la crisi sobre l'economia de les famílies de l'illa

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, en nom de tot l'equip de Govern, ha enviat una carta a totes les associacions que formen part del Consell d'Entitats per agrair la solidaritat i generositat de les entitats que aquest any havien presentat projectes als pressupostos participatius, i que donades les circumstàncies, han donat suport a la proposta de l'equip de Govern “d'invertir els 325.000 euros reservats als Pressupostos Participatius de 2020 en ajuts a les persones i empreses per pal·liar els efectes de la crisi sobre l'economia de les famílies de Formentera, per no deixar ningú enrere”.

La ciutadania de Formentera està demanant com pot ajudar de la forma que sigui, tant de forma particular com també des de les associacions, com va ser el cas de l'APIMA de l'escola Mestre Lluís Andreu, que va fer arribar a l'àrea de Participació Ciutadana la seva proposta d'alliberar la partida reservada als Pressupostos Participatius de 2020 i invertir-la en ajudes socials. Des d'aquesta àrea es va contactar a totes les entitats que també havien presentat projectes per als pressupostos participatius de 2020 i la resposta ha estat unànime: la prioritat en aquests moments ha de ser estar al costat de les persones que més ho necessiten, segons ha explicat la presidenta.

La iniciativa dels pressupostos participatius permet a les associacions de Formentera participar en la gestió del pressupost públic local, i, al mateix temps, aprendre com funciona una administració i com es gestionen els sous públics. Aquesta proposta de modificació, va en la mateixa línia de la modificació del pressupost del Consell de Formentera, que s'ha de fer davant aquest escenari de canvi de prioritats, i que demostra la maduresa del nostre Consell d'Entitats i la humanitat i solidaritat de les nostres associacions, de la qual hem de sentir un enorme orgull, segons ha destacat la presidenta.

Els 325.000 euros que es destinaran a ajudes pertanyen als pressupostos participatius d'aquest 2020. La resta de projectes aprovats en altres pressupostos anteriors del Consell d'Entitats seguirà el seu procés d'execució tan bon punt les circumstàncies excepcionals que estem vivint ho permetin.

Altres modificacions pressupostàries
La situació d'emergència sanitària està generant, ja a dia d'avui, greus conseqüències econòmiques a moltes persones, famílies i empresaris a Formentera. Tant l'Estat espanyol com el Govern balear han posat en marxa diversos ajuts, com la Renda Social Garantida, ajuts al lloguer i facilitats per a que les empreses i autònoms disposin de liquiditat.

El Consell de Formentera treballa intensament en la informació i tramitació d'aquests ajuts i, al mateix temps, ha ampliat els recursos propis destinats a ajudar a les famílies més vulnerables. Al mateix temps, el Consell, amb feina conjunta de totes les àrees treballa en un paquet de mesures per ajustar la pressió fiscal de la ciutadania en els tributs propis del Consell, i en una modificació pressupostària que permeti mobilitzar el màxim de recursos disponibles pels ajuts que es necessitin.

En aquest sentit, l'Estat ha autoritzat al Consell la utilització de part del superàvit de 2019, 200.000 euros, perquè puguin invertir-se en ajuts socials. El Consell ha demanat poder destinar la totalitat del superàvit per pal·liar les necessitats de la ciutadania de l'illa.

21 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:
Carrer de l'Arxiduc Lluís Salvador, 2
07860 Sant Francesc
Tel. 971.32.10.87
participacio@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera

Ràdio Illa

Revista Formentera més propera

ministerio_igualdad_1

institut_balear_dona_1

participacio_govern_1