• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient El Consell recorda la prohibició de fer foc des del passat 1 de maig fins al 15 d’octubre

El Consell recorda la prohibició de fer foc des del passat 1 de maig fins al 15 d’octubre

cartell CAMPANYA ALT RISC INCENDISjEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, recorda que el passat 1 de maig es va iniciar la temporada d'alt risc d'incendis forestals que es perllongarà fins al 15 d'octubre, període durant el qual es prohibeix fer foc.

A més, aquest any, segon ha informat la conselleria de Medi Ambient del Govern balear i l'Institut Balear de la Natura, Ibanat, atesa la situació derivada de l’estat d’alarma, la prohibició de fer foc s'amplia fins als 50 m de distància a massa forestal. A més, es manté l'obligatorietat de demanar autorització administrativa per a fer-ne a menys de 500 m de massa forestal.

Per a distàncies superiors als 500 m de massa forestal, no hi ha restriccions, si bé s'insisteix a prendre totes les mesures de precaució. En aquest sentit, la conselleria recorda que el fet que la normativa no prohibeixi fer foc a més de 500 m de terreny forestal no eximeix els autors de responsabilitat penal en cas que s'acabi provocant un incendi forestal.

7 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix