• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Infraestructures i serveis La Policia Local i els Bombers de Formentera creen un equip de vigilància i operativitat amb dron

La Policia Local i els Bombers de Formentera creen un equip de vigilància i operativitat amb dron

foto 2020 dron 2El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, informa que els serveis d'emergència de Policia Local i Bombers han creat un “Equip de vigilància i operativitat amb dron”. Aquest equip està format per 6 pilots, 4 de la Policia Local i 2 dels Bombers, i farà “una feina multidisciplinària de control, vigilància i prevenció en situacions d'emergència”, segons ha explicat el conseller d'Interior, Josep Marí.

"Amb aquesta nova eina complementarem les feines que ja venen realitzant els serveis d'emergència, i amb la formació de 6 efectius i l'adquisició d'un dron, aquest equip podrà estar operatiu els 365 dies de l'any a Formentera", segons ha explicat el conseller d'Interior, Josep Marí.

"Per part dels Bombers el dron servirà per determinar un perímetre i ajudar a la detecció i extinció d'incendis, també es podrà fer servir en operatius de recerca de persones o altres situacions d'emergència i per part de la Policia Local servirà per vigilar el compliment de les normes mediambiental i urbanístiques, la venda ambulant a les platges o situació d'aglomeració, entre d'altres", segons ha detallat el conseller d'Interior.

Formació
Els 6 efectius del servei d'emergències de Formentera han finalitzat avui un curs de formació de pilot de drons amb l'empresa SQA Drones. A més dels efectius de Formentera han assistit al curs 3 efectius de Santa Eulària entre policies i tècnics de medi ambient. La formació s'ha basat en 4 dies de pràctica presencial i 50 hores de teoria. A més, 2 policies locals de Sant Josep han assistit al curs per formar-se en maniobres i compartir experiències amb la resta de companys.


16 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:
C. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
infraestructures@conselldeformentera.cat

twitter

 

facebook

boto INSTAGRAM

boto YOUTUBE