• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència La seguretat sanitària, marítima i a les carreteres centren la Junta Local de Seguretat de Formentera

La seguretat sanitària, marítima i a les carreteres centren la Junta Local de Seguretat de Formentera

foto 2020 junta local seguretat 1Avui s’ha celebrat la Junta Local de Seguretat de l’illa de Formentera presidida per la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la delegada del Govern, Aina Calvo. A l’acte també han assistit el director insular de l’Estat, Enrique Sánchez Navarrete, el comissari en cap de la Policia Nacional d’Eivissa, Manuel Hernández, el comandant de la Guàrdia Civil, Enrique Gómez Bastida, el conseller d’Interior de Formentera, Josep Marí, el conseller de Benestar Social i portaveu del PSOE, Rafael Ramírez, el portaveu de Gent per Formentera, Bartomeu Escandell, el portaveu de Sa Unió, Lorenzo Córdoba, el director general d’Emergències i Interior del Govern, Jaime Barceló, el cap de la Policia Local, Félix Ramos, i el coronel en cap de la zona de la Guàrdia Civil de les Balears, Alejandro Hernández, entre d’altres autoritats. La Junta Local s’ha celebrat de primera vegada amb caràcter semipresencial.

Durant la trobada, la presidenta ha volgut “agrair als cossos de seguretat la coordinació i molta de feina que han fet en els últims mesos per poder garantir la seguretat sanitària a l’illa de Formentera”. Alejandra Ferrer ha explicat que a la reunió “hem traslladat al Govern balear i central la necessitat de seguir treballant de manera coordinada amb els responsables que hi ha a Formentera, que són els que coneixen les necessitats específiques del territori, durant els pròxims mesos que seguiran sent de feina intensa”.

Seguretat marítima i a les carreteres
Segons ha afegit la presidenta a la reunió també s’ha parlat de seguretat marítima i de trànsit. Pel que fa al trànsit, avui han arribat 4 efectius de la Guàrdia Civil que ajudaran a controlar la circulació dels vehicles a l’illa durant la temporada alta. D’altra banda a la trobada s’ha anunciat que la Guàrdia Civil portarà a aigües de Formentera i Eivissa a partir del 27 de juliol un buc, el Río Segura, que disposa de diferents embarcacions auxiliars que “ajudaran a controlar el tema dels fondejos i el compliment de la normativa per part de les embarcacions que ens visiten”, ha destacat la presidenta.

L’arribada d’immigració irregular a Formentera ha estat altres dels temes tractats i s’ha explicat el protocol en què es treballa per adaptar aquest fet a la nova situació provocada per la covid-19.

Reunió institucional
Abans de la Junta Local de Seguretat, Alejandra Ferrer i Aina Calvo han tengut la primera trobada institucional de legislatura. La delegada del Govern ha agraït al Consell de Formentera “la col·laboració institucional durant aquests mesos de pandèmia” i també ha agraït a la població de l’illa “la gran paciència i lliçó que han donat al conjunt del país sent una de les illes pioneres, fase rere fase, en el procés de desescalada”. Aina Calvo ha destacat que Formentera “ha estat el focus mediàtic del país i ha superat la prova amb nota, gràcies a la col·laboració, paciència i compromís dels formenterers i formentereres”.


17 de juliol 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1