• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient Consell i Plastic Free Formentera animen a participar aquest dissabte en el World Cleanup Day

Consell i Plastic Free Formentera animen a participar aquest dissabte en el World Cleanup Day

Aquest dissabte 19 de setembre se celebra el World Cleanup Day 2020, que per mor de la pandèmia enguany s’ha apostat per realitzar múltiples microneteges, on cada persona pot participar de manera individual o al costat d’altres en un grup màxim de 10 persones.

Des de l’àrea de Medi Ambient i Plastic Free es convida a participar la població formenterera mantenint les recomanacions per l’actual situació de la covid-19: l’ús de màscares i guants; mantenir la distància de seguretat; i un màxim de 10 persones per neteja.

La jornada començarà a les 9 hores i finalitzarà a les 17 hores. Es recomana dipositar les bosses als contenidors més propers. Així mateix, totes les persones que vulguin participar i necessitin material (bosses, guants) poden passar per Medi Ambient (c. de Mallorca, 15, Sant Ferran) de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores.

Des de Plastic Free i Medi Ambient recorden que els residus com cigarrets, tela o un altre material i fusta, es dipositen al contenidor de residus ordinari; que per calcular la quantitat total recollida, es pot prendre nota del nombre i grandària dels contenidors (per exemple, 3 cubs de 10L o 2 sacs d’escombraries de 30L). Aquesta informació sobre la quantitat de residus que vas recollir i quin va ser el tipus principal es pot enviar a globalchangeibiza@gmail.com.

Els participants poden pujar a les xarxes la neteja realitzada amb els hashtags #worldcleanupday, #plasticfreeformentera y #formenteraillaneta.

El WCD 2020 també convida a eliminar les deixalles virtuals i digitals i fer una neteja dels dispositius electrònics. La petjada de carboni d’Internet i els sistemes que li donen suport representen aproximadament el 3,7% de les emissions globals de gasos d’efecte hivernacle, que és similar a la quantitat produïda globalment per la indústria de les aerolínies.

15 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix