• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports Formentera acull la celebració de la ‘Formula Kite Spain Series de Kitefoil’

Formentera acull la celebració de la ‘Formula Kite Spain Series de Kitefoil’

foto 2020 kitefoilAquest cap de setmana se celebra en aigües de Formentera la regata de kitefoil “Flying Sardine FKSS 2020 Formentera”. La Formula Kite Spain Series és l’únic circuit europeu de classe de vela olímpica. La competició té durant aquest 2020 un calendari de cinc proves de les quals ja s’han disputat tres (Alarcón, Castelló i Mallorca). La darrera prova es farà a Tarifa el mes de desembre.

Més d’una quarantena de regatistes de vuit nacionalitats diferents s’han inscrit en la competició de Formentera que es divideix en dues classes: la Open, en la qual competeixen les grans estrelles mundials de l’especialitat, i la F-One, competició Amateur de nous regatistes.

El gerent de l’àrea de Turisme, Carlos Bernús, ha explicat que “aquests 30 esportistes venen acompanyats d’entrenadors, familiars i amics, el que suposa que al final han arribat a Formentera més d’un centenar de persones de la mà d’aquesta prova, uns visitants que són especialment benvinguts en aquesta època de l’any”.

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports i de l’àrea de Turisme, ha donat suport a la competició. Per part seva, la consellera d’Esports Paula Ferrer ha explicat que amb la celebració d’aquesta prova en aigües de Formentera es dona visibilitat a uns tipus d’esports, els de vela, que tenen molts de seguidors a l’illa i els ha convidat que vagin a gaudir de l’espectacle a la zona de Ses Illetes.

Cal destacar que una de les competidores és Gisela Pulido, líder del circuit i deu vegades campiona del món en l’especialitat de “free style”. És la primera vegada que competirà a Formentera i assegura que la regata estarà molt disputada perquè Julia Damasiewicz, la seva oponent, és una gran regatista i “ens posarem les coses molt difícils”.

Les regates es disputaran en aigües del Parc natural de ses Salines. Demà divendres a partir de les 12h es faran els entrenaments oficials, i el dissabte a partir de les 12h i diumenge a partir de les 9.30h es disputaran les proves oficials.

22 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo