• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència La presidenta Alejandra Ferrer explica l’aplicació del nou estat d’alarma a Formentera

La presidenta Alejandra Ferrer explica l’aplicació del nou estat d’alarma a Formentera

Foto 2020 AF compareixencaLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha fet avui una roda de premsa i compareixença oberta a la ciutadania per explicar l’aplicació a l’illa de les noves mesures de seguretat arran la declaració del nou estat d’alarma per part del Govern central i les restriccions de mobilitat en horari nocturn. En acabar la compareixença s’han respost a les preguntes dels periodistes i també a les dels ciutadans que les han fet arribar via WhatsApp al telèfon de Participació Ciutadana.

Alejandra Ferrer ha explicat que ahir es va decretar nou estat alarma que afecta a tot el país i que restringeix la mobilitat de les persones a tot l’estat entre les 23h i les 6h. El Consell de Formentera ja ha demanat que s’allargui a les 24h, i poder tornar a endurir si empitjora la situació a l’illa.

La resta de normes de relaxació que es varen aprovar dissabte a causa de la situació favorable que viu Formentera es continuen aplicant, segons ha recordat. Les principals normes són reunions socials i familiars de màxim 10 persones a l’interior i 20 a l’exterior. Els parcs infantils han obert portes i s’ha incrementat l’aforament a les terrasses.

“La nostra situació és favorable però hem de ser molt prudents. Ara estem bé i en un parell de setmanes podem estar malament per això hem de ser prudents i humils amb les nostre demandes”, ha destacat. Alejandra Ferrer ha assenyalat que hem de ser solidaris amb la resta de territoris amb una situació menys favorable, a més ha recordat que “som una única àrea sanitària l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. Si l’hospital de Can Misses es satura els nostres pacients també es trobaran en risc”.

La presidenta ha avançat que durant les pròximes setmanes, depenent de com evolucioni, defensarem que es tenguin en compte les particularitats i necessitats de Formentera tant a nivell sanitari, com social i econòmic, “com ho hem fet des de el principi”. Des de Formentera preferim avançar-nos en la pressa de decisions, igual que ho vàrem fer durant la primera onada, ha afegit.

Ara estam en la segona onada, on és necessari destacar que la major part dels contagis es produeixen en ambients festius i d’oci, reunions familiars o amb amics, sobretot en les trobades nocturnes que és quan hi ha més desinhibició i relaxació, “tots tenim moltes ganes de poder tornar a estar junts en una situació de normalitat, però quan ho fem ens posem en perill i posem en perill a la gent que estimam, per poder tornar a estar junts ara ens hem d’allunyar, hem de mantenir distàncies, usar mascareta i evitar contactes fora del grup estable”, ha matisat .

“Arriba l’hivern i amb ell altres malalties com la grip i afeccions respiratòries que en combinació amb el coronavirus poden resultar molt perilloses i pot agreujar els símptomes dels malalts independentment de la seva edat”, segons ha destacat.

Alejandra Ferrer ha dit que “si entre tots ens cuidam aconseguirem tenir la major part de llibertats per a la vida quotidiana, anar a l’escola, treballar i tenir relacions socials en grups reduïts. A la nit ara que ve fred s’utilitzaran més els interiors, el que facilita el contagi, per això Formentera també es quedarà a casa a la nit, però ho farà pensant en que encara que tenim restriccions podem fer vida el més normal possible, sempre amb responsabilitat i complint amb les normes, però sobretot ho feim amb la consciència de mantindre aquesta situació i no haver de prendre mesures mes dures”.

Podeu seguir tota la compareixença en aquest enllaç.

26 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1