• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient Formentera entra en un projecte pilot europeu per a la implantació d’energies renovables

Formentera entra en un projecte pilot europeu per a la implantació d’energies renovables

foto 2020 VPP4El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que aquest mes d’octubre ha entrat a formar part del projecte VPP4Island, un consorci finançat per la Unió Europea per desenvolupar les energies renovables a l’illa. El projecte té com a objectiu facilitar la integració de sistemes renovables, accelerar la transició cap a l’energia intel·ligent i verd i ajudar les illes a explotar el potencial d’eficiència energètica en diferents illes de la UE.

Formentera forma part d’aquest consorci conjuntament amb dinou entitats de vuit països per desenvolupar un projecte que té una durada de quatre anys i que consta d’un pressupost global de 7,2 milions d’euros. El Consell rebrà una subvenció de 358.000 euros per portar a terme diferents accions dins d’aquest consorci.

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha assenyalat que formar part d’aquest projecte “és una passa més en la qual el Consell avança cap a la transició energètica per aconseguir una emissió zero i una illa completament renovable”. El conseller ha incidit que VPP4Islands està “en el camí que hem iniciat i en el que estam treballant amb la redacció del pla d’instal·lació d’energies renovables i que confiam poder tenir els pròxims mesos”.

Autoconsum i gestió intel·ligent de l’energia
Aquesta iniciativa consisteix a implantar petites instal·lacions d’energies renovables connectades entre si, amb un sistema d’emmagatzematge d’energia virtual i que també ajudarà a fomentar la participació activa dels ciutadans i tornar-los autosuficients en energia. “Es tracta de promoure l’autoconsum, de fomentar la gestió intel·ligent dels recursos energètics distribuïts i d’augmentar la rendibilitat dels sistemes d’energia. A més, aquesta mesura també puc proporcionar nous nínxols de negoci a l’illa", hi ha subratllat el conseller de Medi Ambient.

Formentera és una de les dues illes (l’altra és Bozcaada, illa turca situada al mar Egeu) que seran les referents del projecte i que tendran altres tres illes seguidores (Gökçeada a Turquia; Bornholm a Dinamarca; i Grado a Itàlia) per tal de generar i iniciar plans intel·ligents d’energia sostenible conjunts.


29 d’octubre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix