• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient Instal·lades les plaques fotovoltaiques que alimentaran d’energia renovable el camp municipal de futbol

Instal·lades les plaques fotovoltaiques que alimentaran d’energia renovable el camp municipal de futbol

foto 2020 fotovoltaiques futbolEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient informa que ha finalitzat la instal·lació de les plaques fotovoltaiques que subministraran d'energia renovable el camp municipal de futbol des del pròxim any. El 84% de l'energia generada per aquestes plaques fotovoltaiques es destinarà a l'autoconsum del camp de futbol, el que suposa el 41% de la consumida finalment en la instal·lació esportiva. És a dir, dels 88.383 kw/h que consumeix anualment el camp de futbol, 36.603 seran energia neta proporcionada per aquesta instal·lació.

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha assenyalat que aquesta instal·lació “és una iniciativa més dins de la política de promoció i conscienciació d'energies renovables que porta a terme el Consell en el camí cap a la transició energètica”. “La idea no és només reduir el consum, sinó també aportar energia neta a la xarxa”, ha incidit el conseller. Sanz, també, ha recordat que aquest mes Formentera ha entrat a formar part del projecte pioner europeu VPP4Island que té com a objectiu facilitar la integració de sistemes renovables, accelerar la transició cap a l'energia intel·ligent i verd.

La instal·lació de les plaques fotovoltaiques al camp de futbol ha tingut un cost de 48.030,65€ IVA inclòs i ha comptat amb una subvenció del 43% per part del Govern balear a càrrec al Programa Operatiu FEDER 2014-2020 de les Illes Balears.

5 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix