• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient Formentera espera un impuls al projecte de regulació de fondejos a tot el litoral de l’illa

Formentera espera un impuls al projecte de regulació de fondejos a tot el litoral de l’illa

foot 2020 fondejosLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, han assistit a la presentació de les conclusions del primer estudi de capacitat de càrrega a Formentera fet per Ports IB i SOCIB. La presentació ha estat realitzada per el conseller de Mobilitat balear, Marc Pons, la gerent de Ports IB, Cristina Barahona, hi han participat també, per videoconferència, el director del SOCIB, Joaquín Tintoré, i la investigadora del SOCIB Aina García.

Aquest estudi és necessari per a la redacció del Pla General de l’ens públic. Segons ha explicat el conseller Marc Pons la línia és la de no ampliar ports ni el seu creixement, apostant per la sostenibilitat i l’equilibri.

Per la seva part, la presidenta Alejandra Ferrer ha recordat que “a Formentera s’ha fet molta feina per treballar cap a la protecció del nostre litoral, així es va decidir conjuntament amb la societat de l’illa no ampliar el port, i pel que fa al sector nàutic volem trobar l’equilibri social (que puguin gaudir també els residents), i turístic ( ha de ser un producte de qualitat, la massificació ha portat sempre insatisfacció als nostres visitants) i mediambiental (per protegir la posidònia i en general el nostre litoral)”.

Projecte fondejos Formentera
Des del 2008 Formentera aposta per regular els fondejos al seu litoral. “Esperem que amb l’impuls del pla de gestió del Parc Natural puguem aprovar el projecte de regulació de fondejos a tot el litoral de l’illa del Consell de Formentera, que va estar presentat al Govern al 2017, i que dona cabuda a 883 embarcacions”, segons ha declarat la presidenta.

“L’estudi de capacitat de càrrega presentat avui pel Govern té unes dades similars al del nostre projecte de regulació, concretament un poc superiors, de 925 embarcacions”, segons ha concretat la presidenta. “L’estudi planteja un estudi de carrega que només té en compte la capacitat física, el nostre combina la capacitat física, mediambiental i paisatgística”, ha afegit.

“Tenim clar que estam en una situació especial, i volem demanar al Govern balear que com sempre hem fet, la reactivació econòmica no signifiqui una destrucció, ni massificació del nostre territori per protegir els nostres recursos naturals que son el nostre principal actiu econòmic”, ha conclòs Alejandra Ferrer.

13 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix