• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació La nova escola i escoleta de Sant Ferran obriran portes el pròxim curs escolar

La nova escola i escoleta de Sant Ferran obriran portes el pròxim curs escolar

foto 2020 nova escola 1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la consellera d’Educació, Susana Labrador, han acompanyat avui a la presidenta del Govern, Francina Armengol, i al conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, a visitar les obres del nou centre d’educació infantil i primària i de la nova escoleta de Sant Ferran de Formentera.

A l’acte hi han assistit també la vicepresidenta Ana Juan, el vicepresident Rafael Ramírez, la delegada d’Educació a Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer, el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante i representants de l’equip directiu i de l’associació de mares i pares del centre, entre d’altres autoritats.

Segons han explicat des del Govern, tot apunta a que la nova escola i l’escoleta seran una realitat com a màxim el proper curs 2021-2022.

La presidenta Alejandra Ferrer ha destacat que aquesta és una infraestructura molt esperada i necessària per el poble de Formentera. Així mateix, la presidenta formenterera ha agraït la paciència que la comunitat educativa ha tengut esperant aquest nou centre i ha afegit que “esperam que la pròxima vegada que ens trobem aquí sigui per celebrar l’obertura de la nova escola i escoleta de Sant Ferran”.

Projecte
El projecte del nou col·legi i de l’escoleta ha estat redactat per l’IBISEC i preveu un centre de dues línies amb 6 unitats per a Educació Infantil (3 a 6 anys) i 12 unitats per a Educació Primària (6 a 12 anys) per a un total de 450 alumnes. El centre s’ubica a una parcel·la de 11.037 m2, situada als afores del nucli de Sant Ferran, al costat de la futura escoleta municipal que comptarà amb dues línies amb sis unitats per a 74 alumnes (0 a 3 anys).

L’edificació es desenvolupa en forma de pinta, amb un cos paral·lel al vial d’accés on s’ubiquen els espais administratius així com el menjador del CEIP i de l’escoleta que poden fer-se servir d’aules matineres per rebre els alumnes així com de sales d’actes vinculades al carrer.

Els espais de Primària es desenvolupen en tres pavellons, el primer dels quals recull els espais comuns: biblioteca, aula informàtica, sala de professors i aula polivalent així com les aules de suport i petit grup; i als altres dos pavellons s’ubiquen les 12 aules tipus. La tipologia del bloc d’aulari de Primària en planta és la de passadís central amb aules a cada costat.

El porxo d’educació infantil i de l’escoleta separa els espais d’esbarjo d’aquests nivells del pati de primària. Aquest porxo fa també d’element de comunicació entre els patis de l’escoleta i d’educació infantil. El gimnàs del CEIP s’ubica al fons d’aquests mòduls.

La construcció del centre d’Educació Infantil i Primària (6+12) ho assumeix la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca i, l’escola d’Educació Infantil municipal el Consell Insular de Formentera. En total, les obres suposen una inversió de 6.708.234€: 5.800.000€ per a l’escola, que finança el Govern balear i 1.118.000€ euros per a l’escoleta municipal que finança el Consell de Formentera.

Actualment el CEIP de Sant Ferran té 328 alumnes i es troba ubicat a un solar que no permet la seva ampliació. Per això es va elaborar un projecte de nou centre, qualificat com a prioritari en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 de la Conselleria.

Aquesta actuació de 6,7 milions d’euros, és una de les obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les illes per respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.

L’obra està cofinançada amb Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) dins del Programa Operatiu FEDER/ESE 2014-2020.


18 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1