• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Formentera passa a nivell 4 d’alerta sanitària

Formentera passa a nivell 4 d’alerta sanitària

foto 2021 nivell 4La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i la portaveu del Govern balear, Pilar Costa, han ofert avui una roda de premsa per avaluar la situació epidemiològica a l'illa i anunciar el pas de Formentera al nivell 4 d’alerta sanitària. La presidenta ha explicat que, aquesta decisió es pren arran del gran augment de contagis que hi ha hagut a l’illa, avui hem arribat als 114 afectats actius de covid-19 de l’illa. “Són dades preocupants, així com també ho és l’alta ocupació hospitalària, per això hem traslladat al Govern la necessitat de prendre noves mesures”, ha afegit.

Alejandra Ferrer ha recordat que fa una setmana es va anunciar el tancament perimetral de l’illa, i que des del passat dissabte no es pot ni sortir ni entrar a Formentera si no és per un motiu justificat recollit al decret de l’estat d’alarma. Aquest fet, segons la presidenta, “ha reduït la mobilitat entre les dues illes, cosa que ajuda de manera directa a que hi hagi menys contactes entre persones no pertanyents a una mateixa bombolla, però els efectes positius traduïts en baixada del nombre de contagis encara no han arribat; per això s’ha fet necessari prendre noves mesures restrictives”.

Novetats del nivell 4
Des de demà i fins almenys el 30 de gener, Formentera estarà en nivell 4 d’alerta sanitària. Els canvis més destacats són: les reunions socials continuen sent de màxim 6 persones tant a l’interior, com a l’exterior, però només de màxim dos grups de convivència. A més, el toc de queda s’avança de les 00h a les 22h, i es manté fins a les 6h. Pel que fa al sector de la restauració, els interiors hauran de romandre tancats i l’horari màxim de tancament serà també a les 22h, excepte divendres, dissabtes i vigílies de festius que hauran de tancar a les 18h. Es pot recollir menjar per emportar, sense accés dels clients a l’interior, fins a les 22h, i fer enviament a domicili fins a les 00.00h.

Així mateix, el tancament perimetral de l’illa de Formentera que va començar el passat 16 de gener també segueix en vigor, i a partir de demà el Govern també tancarà perimetralment l’illa d’Eivissa.

Pel que fa a les activitats organitzades pel Consell de Formentera, la presidenta ha avançat que totes les activitats extraescolars no reglades queden suspeses, els serveis del Consell com la Biblioteca i el Cinema s’adapten i rebaixen els seus aforaments i l’administració seguirà fomentant el teletreball, mentre garanteix que es donin tots els serveis però disminuint els contactes. La piscina continuarà tancada i el poliesportiu cancel·la totes les classes col·lectives i readapta tots els seus serveis, entre d’altres mesures.

Reunió amb la PIMEF
La presidenta i la vicepresidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, s’havien reunit avui prèviament amb els representants de la Pimef per parlar sobre la necessitat de que el sector empresarial afectat per la crisi derivada de la covid rebi ajudes. Des del Consell ja es treballa conjuntament amb el Govern perquè arribin d’una manera fàcil i àgil. Per part seva, la presidenta s’ha compromès a que es continuaran bonificant les taxes del Consell per ajudar-los.

“A la trobada també s’ha parlat sobre la importància de que el procés de vacunació es potenciï perquè es pugui aconseguir arribar al 70% d’immunitat que necessitam per poder tenir temporada turística”, en paraules d’Alejandra Ferrer.

D’altra banda, la presidenta ha explicat que des del Govern s’està estudiant la situació epidemiològica de Formentera per valorar la possibilitat de realitzar un cribatge a l’illa.

Crida a la responsabilitat
Finalment, Alejandra Ferrer ha tornat a fer una crida a la responsabilitat de la ciutadania perquè redueixi al màxim tots els seus contactes i respecti les mesures de seguretat sanitària. “Podem aprofitar les oportunitats que ens dona Formentera per gaudir d’espais a l’aire lliure, ara que no hem d’estar tancats a casa, però hem de fer les sortides respectant al màxim les mesures de seguretat perquè siguin segures i ens protegim nosaltres i les persones que estimam”.

Com a cada canvi de fase o nivell, el Consell de Formentera ha fet cartells informatius que repartirà entre el sector de la restauració i els comerços i que difondrà per les xarxes socials i la web del Consell, així com als mitjans de comunicació, perquè la població conegui totes les noves restriccions que haurà de complir a partir de demà.

22 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1