• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient Retirades prop de 3.000 bosses de processionària de manera manual en una setmana

Retirades prop de 3.000 bosses de processionària de manera manual en una setmana

foto 2021 processionaria 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que en aquesta primera setmana de campanya de retirada de bosses de processionària s’han eliminat prop de 3.000 bosses de manera manual d’aquesta plaga que afecta els pins de l’illa. Dos operaris contractats pel Consell de Formentera porten a terme aquesta feina durant 20 jornades que varen començar per la zona de l’hospital i el cementeri i que ha continuat pel camí des Brolls, gasolinera de Sant Ferran, camí Vell de la Mola, Migjorn, es Ca Marí...i que cobrirà gran part dels pinars afectats de l’illa. La contractació d’aquests operaris té un pressupost de 8.871, 72 euros.

A més, els propers dies arribaran més de 5.000 cartutxos per, amb la col·laboració dels caçadors de l’illa, eliminar les bosses en altura.

Col·laboració ciutadana i més implicació de Sanitat Forestal
El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha demanat, una vegada més, “la col·laboració dels propietaris i tots els residents de l’illa, per tenir cura del nostre bosc” i ha recordat que des de l’àrea de Medi Ambient s’ofereix informació i material als particulars per poder retirar les bosses de processionària.

A més, el conseller ha assenyalat que “per al departament de Sanitat Forestal del Govern balear el tractament d’aquesta plaga a Formentera ha de ser una qüestió prioritària, com els darrers anys, perquè la plaga, lluny d’acabar, està colonitzant altres indrets de l’illa”.

També cal destacar la feina d’eliminació de bosses que s’està desenvolupant al mateix temps a la finca de sa Tanca d’Allà dins per part de l’Ibanat.

Per més informació poden posar-se en contacte amb l’àrea de Medi Ambient del Consell Insular de Formentera a les oficines del carrer Mallorca, 15 (baixos) de Sant Ferran de ses Roques, telefonant al 971 32 12 10 extensió 1 o mitjançant el correu electrònic mediambient@conselldeformentera.cat. També es pot consultar el web de Sanitat Forestal a la següent adreça electrònica: http://sanitatforestal.caib.es, o posar-se en contacte amb el servei de Sanitat Forestal mitjançant telèfon 971 17 66 66 o el correu electrònic sanitatforestal@caib.es.


27 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix