• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Reunió de coordinació de seguretat i control davant l’entrada de Formentera en el nivell 4 avançat d’alerta sanitària

Reunió de coordinació de seguretat i control davant l’entrada de Formentera en el nivell 4 avançat d’alerta sanitària

foto 2021 reunio coordinacio seguretatAvui s’ha celebrat una reunió de seguretat i control, extraordinària i urgent, per coordinar les feines de control i d'inspecció de les forces i cossos de seguretat, com la Policia Local, el Servei d’Inspecció del Consell, la Guàrdia Civil i el Servei d'Emergències i d’Inspecció de Sanitat del Govern balear, en vista a l’entrada en nivell 4 reforçat d’alerta sanitària de l’illa de Formentera a partir d’aquest dissabte 30 de gener.

A la trobada, semipresencial, han participat la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, el conseller d’Interior, Josep Marí, el conseller de Serveis d’Inspecció, Antonio J. Sanz, així com representants de la Policia Local, de la Guàrdia Civil i dels Serveis d’Emergències i d’Inspecció de Sanitat del Govern balear.

Alejandra Ferrer ha explicat que a la reunió s’han analitzat les dades de contagis, i els llocs i la manera on més dades de positius s’estan detectant. “Amb aquesta informació s’ha establert l’estratègia a seguir en els pròxims dies per, de manera coordinada, donar informació a la ciutadania i als empresaris, i fer controls que garanteixin el compliment de les noves mesures del nivell 4 reforçat”, ha declarat la presidenta.

Així mateix s’ha establert la necessitat de reforçar els controls de compliment efectiu de l’aïllament de les persones que per ser positiu o contacte estret hagin de romandre a casa.

Control reunions socials i familiars
A la reunió s’ha acordat fer un especial esforç per controlar la realització de trobades socials o familiars, unes trobades on segons assenyalen les dades s’estan donant el nombre més gran de contagis i d’on provenen la major part dels brots detectats les últimes setmanes, segons ha assegurat la presidenta. Alejandra Ferrer ha enviat un missatge a la ciutadania destacant que a partir de dissabte les trobades socials o familiars, tant en espais interiors, com a l’aire lliure estan prohibides, i ha demanat “que siguem especialment responsables durant les pròximes dues setmanes evitant trobades amb persones que no són del nostre nucli de convivència així ajudarem a protegir-nos, a baixar de manera mes ràpida el número de contagis i a poder recuperar quan abans la nostra vida social i economia”.

Tancament perimetral
Pel que fa al tancament perimetral de l’illa, els cossos de seguretat han informat que el compliment per part dels ciutadans i ciutadanes està sent molt respectuós. Cal destacar que aquest tancament es mantindrà almenys durant les dues pròximes setmanes.

Per últim, també s’ha parlat de les sancions imposades en relació a infraccions per no respectar les mesures de seguretat anticovid i de la instrucció dels expedients sancionadors, així com de la necessitat d’agilitzar el seu tràmit, segons ha conclòs.


28 de gener del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1