• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Reunió de la Comissió d’Ordenació i Promoció Turística

Reunió de la Comissió d’Ordenació i Promoció Turística

foto 2021 COPTLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el cap de Promoció, Carlos Bernús, han participat avui en la Comissió d’Ordenació i Promoció Turística (COPT). Aquesta comissió també està formada pels representants del sector turístic de l’illa de Formentera, com l’Associació Hotelera de Formentera, la Cambra de Comerç, Pimef, CAEB, agències de viatge, així com representants dels partits polítics.

La presidenta ha fet un anàlisi de la situació actual provocada per la crisi de la covid-19. Alejandra Ferrer ha recordat totes les accions preses a Formentera des que es va iniciar la crisi sanitària, “abans inclús de la declaració del primer estat d’alarma, així com el procés de desescalada, l’apertura al turisme, primer entre illes, després nacional i finalment internacional”. Tambè s’ha analitzat la situació actual i les possibles passes cap a la desescalada i d’inici de temporada turística.

En aquest sentit, la també responsable de Turisme ha destacat “la feina feta pel sector turístic per adaptar-se a la nova normativa sanitària arrel de la covid durant la passada temporada”. Una vegada analitzada la situació del 2020 Alejandra Ferrer ha presentat un esborrany del Pla de Reactivació Econòmica Turística 2021. Ara el sector tindrà dues setmanes per analitzar-lo, presentar-lo als seus associats i presentar les seves propostes que es debatran en una pròxima reunió.

D’aquesta feina conjunta sortirà el document definitiu, que segons ha remarcat “com tot des que va començar la crisi de la covid-19 aquest pla no serà fixe, sinó que s’anirà adaptant a la situació sanitària i a les restriccions que hi hagi en cada moment”.

Document de feina
El document està dividit en 3 tres parts molt definides, una primera respecte de les mesures sanitàries, de control i informació, en la que es fa un anàlisi de l’any 2020 i propostes per a treballar cap a una destinació el més segura possible per l’estiu 2021, segons ha explicat la presidenta. La segona part fa referència a les mesures econòmiques per ajudar a pal·liar els efectes de la crisi econòmica que pateix el sector turístic a causa de la pandèmia, segons ha explicat el conseller d’Economia i Hisenda Bartomeu Escandell també present a la trobada. I per últim, la part destinació, promoció i model turístic on s’analitzen les debilitats i oportunitats de Formentera i l’adaptació del Pla de Promoció Turística 2021, que ha exposat el gerent de promoció turística Carlos Bernús.

9 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

FormenteraTurisme

radio illa transparent

Esport és més

rss_formentera_1