• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Cessió d’un solar a Sant Ferran per construir habitatges de protecció oficial

Cessió d’un solar a Sant Ferran per construir habitatges de protecció oficial

foto 2021 conveni IBAVILa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí Ribas, han signat avui un conveni de cessió de sòl a Sant Ferran per la construcció d’una promoció d’habitatges protegits. Amb aquesta signatura la institució cedeix un solar a l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) al carrer d’Alacant de Sant Ferran per la construcció d’una nova promoció d’habitatge d’entre 16 i 20 habitatges. Es preveu que les obres puguin començar el mes de maig de 2022, segons ha avançat el conseller.

La presidenta Alejandra Ferrer ha explicat a Josep Marí que “l’accés a l’habitatge és un dels problemes més grans que tenim a la nostra illa i ha estat agreujat per la crisi que patim”. Alejandra Ferrer li ha recordat les passes endavant que s’han fet a l’illa amb iniciatives com el Reglament d’estades turístiques, que cerquen que més habitatges es destinin a ús residencial, i ha insistit en “la necessitat de crear una oficina d’habitatge”.

Per la seva part, el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern, Josep Marí, ha volgut agrair al Consell de Formentera la cessió del solar: “Som conscients que vivim a un territori finit amb molta demanda de sòl, sabem la dificultat que suposa posar a disposició del Govern terreny per construir, per això vull posar en valor la col·laboració institucional amb el Consell de Formentera per haver-ho fet possible”.

El solar té una superfície de 784,8 metres quadrats. El passat mes de desembre, el Ple del Consell Insular de Formentera, va aprovar la cessió del solar a l’IBAVI perquè es destinés a habitatge públic. L’IBAVI convocarà el proper mes d’abril un concurs d’idees d’arquitectura per triar la proposta (a nivell d’avantprojecte) i l’equip que redactarà el projecte bàsic i executiu així com la direcció d’obres.

Primera trobada institucional
Abans de la signatura del conveni la presidenta i el conseller s’han reunit amb la vicepresidenta i consellera d’Habitatge, Ana Juan, i el conseller de Mobilitat, Rafael González, en la que ha estat la primera visita del conseller de Formentera. En aquesta reunió s’ha parlat sobre el reglament de transport marítim que ha d’ajudar a regular els horaris de les connexions entre Eivissa i Formentera, perquè siguin suficients per donar servei als ciutadans i turistes que volen visitar Formentera però també siguin mediambientalment sostenibles. El projecte formentera.eco o la necessitat de crear amarraments socials han estat altres dels temes sobre els quals han parlat.

10 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1