• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència “Formentera, un any després”, l’exposició fotogràfica de Javier Parejo que dona les gràcies als veïns i veïnes de l’illa

“Formentera, un any després”, l’exposició fotogràfica de Javier Parejo que dona les gràcies als veïns i veïnes de l’illa

cartell 2021 javi parejo 1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dilluns 15 de març, coincidint amb l’aniversari de la declaració del primer estat d’alarma, obre portes l’exposició fotogràfica de Javier Parejo Formentera, un any després. La mostra es podrà veure entre el 15 i el 31 de març al pati del Centre Antoni Tur “Gabrielet” de 10 a 14 h i de 18 a 20 h de dimarts a dissabte.

Segons ha explicat l’autor “ha passat ja un any des que ens vàrem posar la mascareta, un any de poques abraçades, un any amb mig somriure, un any... trist”. Parejo ha aprofitat aquest aniversari per cercar la col·laboració del Consell de Formentera per organitzar aquesta mostra “amb la qual es vol donar les gràcies a tot el poble de Formentera, que tot i la difícil situació viscuda no ha defallit”, segons ha declarat.

El confinament i la desescalada
L’exposició està formada per 24 fotografies realitzades entre el 14 de març i el 30 de maig del 2020. Entre aquestes dates, Javier Parejo va sortir al carrer càmera en mà per captar la reacció de la gent i el seu comportament davant la pandèmia. Mentre realitzava aquesta feina, segons assegura, s’ha sorprès perquè “si existeix un lloc ideal per estar confinats és, precisament, en una illa i, més encara, una illa com Formentera”.

A la mostra es poden veure fotografies tant dels espais buits, com dels residents de l’illa en cadascun dels seus quefers diaris dins la situació tan excepcional que estam vivint. “Les imatges ens mostren la vida de les persones que s’han conscienciat i adaptat, persones que quan miren a la càmera s’estan donant les gràcies a ells mateixos i també als altres”, segons ha detallat l’autor.

El seu missatge és un missatge de gratitud a tots els nivells, des de la dependenta que ens ven el pa, a la dona que fa màscares en un garatge i a la mare que juga per fi a futbol amb el seu fill, segons ha afegit Parejo que també ha declarat que “encara no hem sortit d’aquest túnel, però volia fer aquest homenatge per tot l’esforç que s’està fent”.

A la web de l’autor es pot consultar de manera online tota l’exposició que està ampliada fins arribar a les 40 instantànies. Javier Parejo és un fotògraf i empresari de l’illa, va néixer a Extremadura però des dels 4 anys viu a Formentera. A la seva web també podeu trobar la biografia completa així com altres feines que ha fet.

11 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1