• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència La Policia Local de Formentera s’incorpora al sistema de protecció de víctimes de violència de gènere

La Policia Local de Formentera s’incorpora al sistema de protecció de víctimes de violència de gènere

foto 2021 viogen sala amable bLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el coronel en cap de la zona de la Guàrdia Civil de les Illes Balears, Alejandro Hernández Mosquera, han signat un conveni relacionat amb la protecció a les víctimes de violència de gènere.

A l’acte també han assistit la delegada del Govern, Aina Calvo, el director insular de l’Estat, Enrique Sánchez Navarrete, el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, la consellera d’Igualtat, Vanessa Parellada, i el cap de Policia Local, Félix Ramos.

Amb aquest conveni s’estableix el procediment operatiu de col·laboració entre la Policia Local de Formentera i la Guardia Civil per tal de garantir el compliment de les mesures judicials de protecció a les víctimes de violència. El procediment operatiu estableix els criteris d’actuació coordinada entre els dos cossos, així com les pautes que han de seguir-se en aquelles situacions derivades de casos de violència de gènere, orientades fonamentalment a la protecció de la víctima.

La Policia Local de Formentera podrà intervenir d’una manera més directa en els casos de violència de gènere participant en l’execució i seguiment de les mesures policials i judicials acordades per a la protecció de víctimes de violència de gènere residents a l’illa de Formentera. En aquest sentit, la presidenta Alejandra Ferrer ha agraït la signatura d’aquest conveni que permetrà millorar l’atenció a les víctimes de violència de gènere en un moment especialment important, ja que segons ha assegurat “la situació de vulnerabilitat de les víctimes de la violència de gènere s’ha vist agreujada a causa de la pandèmia”.

Per la seva part, la delegada Aina Calvo ha afegit que aquesta eina és molt important perquè permetrà fer un seguiment a les víctimes i millorar la seva protecció i ha destacat que amb el treball de manera coordinada els protocols seran més eficaços.

Sala amable
En acabar la signatura s’ha fet visita a la nova “Sala amable” creada en les dependències de la Guàrdia Civil de Formentera. Aquesta sala s’ha concebut com un espai de confiança i seguretat per a les víctimes de violència de gènere i que s’ha condicionat amb finançament del Consell Insular, segons ha explicat Alejandra Ferrer.

Les actuacions del Consell han consistit en pintura, moblat (taula amb quatre cadires, taula baixa, sofà, armari) i decoració de la sala, així com diferents elements infantils (trencaclosques, contes, material de dibuix) per fer-la agradable, còmoda i càlida tant per a les víctimes com per a les seves filles i fills, que a vegades les acompanyen durant el procés de la denúncia. El cost total ha ascendit a 2.500 euros, que ha estat finançat per l’àrea d’Igualtat del Consell.

Aquestes dues iniciatives, tant la signatura del procediment de col·laboració com el condicionament de la “Sala amable” per a l’atenció a les víctimes de violència de gènere, suposen una passa més en la lluita contra la violència de gènere en la qual hi ha involucrat el Consell Insular de Formentera des de diferents àrees de feina, així com un exemple més de la constant i fructífera col·laboració que el Consell de Formentera manté amb la Guardia Civil en cadascun dels seus àmbits de competència i que busquen millorar la qualitat de vida tant de residents com de visitants a la nostra illa, segons ha destacat el coronel en Hernández Mosquera.

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Noves Tecnologies, també ha finançat un sistema de videoconferència per a les dependències de la Guàrdia Civil, que es faran servir també des de la Policia Local i de l’àrea de Benestar Social, que ha tengut un cost de 7.000 €.

Missatge d’agraïment
Per últim, la presidenta ha volgut enviar un missatge d’agraïment per la feina feta durant aquest any de pandèmia a les forces i cossos de seguretat de l’illa i ha destacat l’esforç fet en les darreres setmanes per controlar el tancament perimetral. Tot i això, Alejandra Ferrer els ha dit que “la feina no ha acabat i que ara haureu de fer nous esforços per poder controlar la situació fins que la immunització de la població sigui la suficient com per poder reactivar l’economia i recuperar les nostres llibertats”.

11 de març de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1