• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Alejandra Ferrer demana a Negueruela treballar conjuntament el full de ruta de la desescalada i les mesures per l’estiu 2021 a Formentera

Alejandra Ferrer demana a Negueruela treballar conjuntament el full de ruta de la desescalada i les mesures per l’estiu 2021 a Formentera

foto 2021 neguerelaLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, s’ha reunit avui amb el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela. A la trobada també han assistit la vicepresidenta i consellera de Comerç i Emprenedoria, Ana Juan, el conseller d’Economia, Hisenda, Bartomeu Escandell i la directora general de Turisme, Rosana Morillo, així com els representants de les patronals Pep Mayans, president de la Pimef, Juanma Costa de la Cambra de Comerç i Vicent Tur de la Federació Hotelera de Formentera.

A la reunió la presidenta ha presentat el pla de reactivació turística aprovat per la Comissió d’Ordenació i Promoció Turística la passada setmana. Aquest pla està dividit en quatre parts, mesures sanitàries, mesures de control i informació, mesures econòmiques i promoció i model turístic.

Empreses especialitzades en proves diagnòstiques
Pel que fa a les mesures sanitàries, des del Consell i la patronal li han demanat al conseller ajuda per donar resposta a les mesures sanitàries que demanin els països emissors de turistes per la tornada a casa. “En aquest sentit li hem explicat que des del Consell i el sector ja estam treballant per poder realitzar a la nostra illa proves diagnòstiques de manera massiva, tant per residents com per visitants”, segons ha detallat Alejandra Ferrer.

“De fet, ja ens hem posat en contacte amb empreses especialitzades en aquest tipus de proves, com PCR o antígens, perquè ens presentin una possible oferta per donar el servei a Formentera amb preus competitius”, ha declarat la presidenta. “Des del Consell i el sector, donarem suport a la posada en marxa del servei perquè el preu de les proves sigui igual que a la resta de territoris, i hem demanat suport també al Govern”, ha explicat. Aquest servei també servirà perquè els empresaris i treballadors puguin fer proves de manera periòdica, i es pugui garantir així la seguretat sanitària fins que no tinguem el percentatge suficient d’immunitat comunitària, segons ha afegit.

Full de ruta
La presidenta del Consell de Formentera també ha demanat a Negueruela establir un calendari per treballar el full de ruta de la desescalada, a partir del final de l’estat d’alarma i les mesures al llarg de l’estiu, que tengui en compte les característiques específiques de Formentera i que amb respecte a les decisions de les autoritats sanitàries es consensuï amb el Consell i el sector empresarial local, que són els que després els han d’aplicar.

La presidenta també ha traslladat la necessitat de disposar a l’illa d’un hotel pont per als casos de turistes que positius en covid-19 per poder realitzar el aïllament tal i com teníem la temporada passada.

D’altra banda, Alejandra Ferrer ha assenyalat que s’han de donar les dades dels afectats de covid de manera segregada, segons siguin turistes o residents, per tenir una incidència acumulada ajustada a la realitat del territori segons la seva població. Per part seva, el conseller Negueruela ha assegurat que ja ha traslladat aquesta petició al Govern central.

Mesures econòmiques
Pel que fa a les mesures econòmiques Negueruela ha explicat que esperen signar en breu un conveni amb el Ministeri d’Hisenda, dotat amb 855 milions d’euros, per poder donar ajudes directes a les empreses de les illes.

Després de la trobada amb el sector la presidenta i el conseller han tengut una reunió posterior “per veure com es poden millorar les sinergies en matèria de promoció turística”, ha conclòs la presidenta.


28 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1