• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència El CES presenta a Formentera el dictamen sobre l’Horitzó 2030 a les illes

El CES presenta a Formentera el dictamen sobre l’Horitzó 2030 a les illes

foto 2021 CESLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, s’ha reunit amb el president del Consell Econòmica i Social de les Illes Balears, CES, Rafel Ballesteros. A la trobada també han assistit el conseller d’Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell i el secretari general del CES, Josep Valero. Des del CES s’ha presentat el dictamen 5/2020 sobre l’Horitzó 2030 a les Illes Balears.

Aquest estudi, segons ha explicat el president del CES, va ser encarregat pel Govern balear a l’any 2017, 58 experts varen presentar 444 propostes que varen ser votades i debatudes i que conformen l’estudi on s’assenyala cap a on caminam. L’objectiu del dictamen és: “fer de les Illes Balears una regió referent per la seva qualitat turística, per la seva capacitat d’atreure talent i impulsar l’emergència de noves activitats competitives a l’àmbit internacional i sobresortint en la sostenibilitat ambiental, en la inclusió social, en la qualitat del treball i en l’equilibri territorial”.

La presidenta Alejandra Ferrer ha mostrat la seva satisfacció perquè en moltes de les propostes que destaca l’estudi “ja estam treballant, en temes relacionats amb la sostenibilitat, capacitat de càrrega, tant pel que fa a vehicles com a places turístiques, així com en l’aposta pel sector primari, els productes de quilòmetre 0, etc.”. Ferrer ha coincidit en el fet que “cada illa ha d’apostar per la diferenciació defensant la seva natura, el patrimoni, la cultura, per ser més competitives, i com no continuar treballant per ser illes sostenibles, que tendeixen al residu 0 i que lluitin contra el canvi climàtic”.

Per últim, Alejandra Ferrer ha assenyalat com a reptes pendents la feina que queda per fer en habitatge, educació, sanitat i ciència, entre d’altres. A més, la presidenta ha explicat que “amb l’afectació de la crisi de la covid s’ha posat en evidència que el camí de futur passa per treballar en col·laboració, coordinació i solidaritat, sent unes illes cohesionades però diferents, amb una economia circular i una societat igualitària”.

4 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1