• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura La primera Mostra de Músics de Formentera se celebrarà l’últim cap de setmana de maig a Sant Ferran

La primera Mostra de Músics de Formentera se celebrarà l’últim cap de setmana de maig a Sant Ferran

cartell 2021 mostra musicsEl Consell Insular de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el proper dissabte dia 29 de maig a les 18.00 h i el diumenge 30 de maig a les 18.00 h tendrà lloc la primera Mostra de Músics de Formentera de la mà de l’associació Formentera Musical a la plaça de l’Església del poble de Sant Ferran de ses Roques.

Els grups locals de l’illa seran els encarregats d’amenitzar les dues trobades. El dissabte actuaran Pez Sonora + PerSona, Emi Bueno, Yakari & Marie Connery Quartet i Dj Gioele Brizio + Dj Clint Zero, i el diumenge Óscar & Friends, Erik Doornweerd, Sur i Foc i Fum.

La consellera de Cultura, Susana Labrador ha destacat que aquesta mostra, que es va haver de suspendre al desembre, compta amb la col·laboració de l’associació Formentera Musical, una entitat cultural nascuda l’any 2020 amb l’objectiu de promoure la cultura musical a Formentera i de protegir el paper dels artistes i tècnics de l’espectacle i fomentar l’intercanvi cultural entre illes. Labrador ha destacat que “des del Consell aquestes iniciatives de foment de la cultura local sempre compten amb el nostre suport, un suport que ara cobra especial rellevància a causa del moment tan delicat que viu el món musical per la pandèmia”.

Els grups
Pez Sonora amb PerSona
L’encarregada d’inaugurar la mostra dissabte 29 de maig a les 18 h serà Paz Aguado, cantautora i artista multidisciplinar, compagina la creació musical amb les arts visuals. Amb guitarra i veu, i amb els seus companys d’escenari Juanjo Rodríguez (guitarra, baix) i Dario Fusco (bateria), conformen Pez Sonora, banda que conjuga una poesia intimista vital, amb un so folk-rock eclèctic. Les seves lletres van recol·lectant nexes que donin sentit a les coses, mentre la màgia transita les estacions del paradís.

L’acompanyarà PerSona, un projecte musical que barreja les diferents facetes musicals del multinstrumentista Paul Castejón. ClaroOscuro, el seu àlbum debut d’estudi té sonoritats que oscil·len entre l’orgànic i l’eclèctic, nodrit de jazz, colorit amb sons ètnics i embriagat del desenvolupament exòtic de la música progressiva. Peces instrumentals i també cançons cantades en diferents llengües, que dialoguen sobre la retòrica profunda de l’existència. La filosofia del so tecnològic coneixent l’expressió del misticisme.

Emi Bueno
Tot seguit Emi Bueno es presenta en format de quartet, amb un projecte ple de cançons llatines que ens faran viatjar per diferents corrents. La seva subtilesa i alegria aniran ben acompanyades amb músics residents a l’illa.

Yakari & Marie Connery Quartet
A les 20 h el grup format per Nuno Alvez, trompeta, Julien Cantonné, piano, Edgar Vilamajó, bateria i Mariano Menteguiaga, baix, és una banda de músics de Formentera creada l’hivern passat per reviure els grans moments del jazz-funk i dels seus grans impulsors com Miles Davis, Billi Cobhan, Herbie Hancock. Per a la Mostra comptaran amb la participació d’Isaac Robles a la guitarra elèctrica i Maya Porter, veu, que cantarà cançons de Marvin Gaye, Aretha Franklin o Sam Cooke.Una proposta carregada de groove i talent creada per a la gent de Formentera.

Dj Gioele & Dj Clint Zero
Conclouran la mostra el dissabte els Dj Gioele Brizio i el Dj Clint Zero. Gioele Brizio treballa de discjòquei des de 1993. Gioele amb Moba Sound han col·laborat en la preparació d’algunes remescles per a artistes com Milesart Orchestra (Look at you), Mystic Diversions (Energy Production), Oscar P (Media Services Nyc), DNA (Cool:Division), Dom Scott (Perception Music). Clint Zero és un Dj novaiorquès resident a Formentera. El seu estil és eclèctic ja que li agraden molts tipus de música que barreja en les seves sessions.

Óscar & Friends
El grup de percussió africana Óscar & Friends seran els encarregats d’obrir la mostra el diumenge també a partir de les 18 h. Els seus ritmes africans ens acompanyaran durant la primera part de la tarda.

Erik Doornweerd
A les 19 h serà el torn d’Erik Doornweerd, nascut a Indonèsia, criat a Holanda i feliç a Formentera. Ha tocat a la Joven Dolores, i ha organitzat l’escenari obert del Mercat Artesanal de la Mola durant 25 anys, amb músics, contacontes, malabaristes, mags, ballarins i molt més. Tocarà la guitarra, la lap-slide guitar, harmòniques i un banjo de cinc cordes, amb el seu repertori rock, folk, country i blues.

Sur
Seguidament serà el torn de Sur, una banda formada a Formentera en format power acoustic. El seu repertori compta bàsicament amb cançons pròpies i versions. Els integrants són Dani Alcoba, veu i guitarra, Manu Velázquez, bateria, Gustavo Moraes, guitarra solista i Maxi Rattoni, al baix.

Foc i Fum
Conclouran la Mostra de Músics de Formentera Foc i Fum, una banda de rock and roll formada per Joan Garciolo Torres al baix, Fabian Mayans a la bateria, Maya Porter, cantant, i Isaac Robles a la guitarra. Toquen versions d’artistes com Audioslave, Queens of the Stone Age o Muse. La combinació de l’energia que transmeten a l’escenari, un repertori de cançons clàssiques de rock i una poderosa veu femenina, converteixen l’espectacle en una experiència inoblidable.

20 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera