• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social El Consell posa en marxa el Servei d’Atenció Integral per prevenir la LGTBIfòbia

El Consell posa en marxa el Servei d’Atenció Integral per prevenir la LGTBIfòbia

foto cartell 2021 SAI BEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, ha posat en marxa el Servei d’Atenció Integral LGTBI (SAI) de Formentera, que ofereix atenció especialitzada a les persones, com també a les seves famílies, que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per raó de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha destacat que “l’objectiu d’aquest nou servei és donar resposta professional, adequada, àgil, propera i coordinada a aquelles situacions de discriminació que pateix el col·lectiu LGTBI, perquè com a responsables polítics tenim el compromís irrenunciable de garantir que les persones tenguin igualtat d’oportunitats”.

El conseller també ha assenyalat que durant anys el col·lectiu LGTBI ha estat perseguit i “des de les institucions s’ha d’oferir suport a tothom i, en especial, a les persones que passen per situacions de vulnerabilitat; aquesta línia, l’administració ha de treballar per materialitzar mesures de prevenció i d’intervenció en situacions de discriminació”.

“Volem que el SAI sigui accessible a aquelles persones LGTBI que poden tenir temor a ser visibilitzades o identificades com a LGTBI, per falta de coneixements o empoderament personal”, ha assenyalat el conseller.

Servei gratuït amb cita prèvia
La conselleria de Benestar Social ofereix aquest servei gratuït on les persones interessades a rebre aquesta atenció comptaran amb el suport de personal dotat amb formació específica en matèria de diversitat i de gènere, no discriminació i drets civils.

El SAI Formentera és un espai de confidencialitat, escolta activa, respecte i empatia on s’ofereix una atenció especialitzada social, psicològica i jurídica. En aquest servei els professionals estableixen plans d’intervencions personalitzats segons les necessitats de cada persona.

L’accés al SAI es farà mitjançant cita prèvia al telèfon 971 321 271 (de 9 a 14 hores). Una vegada es tengui un primer contacte, es farà una primera cita d’acollida, on es recollirà la informació necessària per a valorar i poder proposar la intervenció idònia per a cada persona.

També, s’ha habilitat una adreça de correu electrònic sailgtbi@conselldeformentera.cat per atendre les consultes relacionades amb aquest servei.

Cal recordar que amb motiu del dia contra la LGTBIfòbia celebrat el passat 17 de maig, el Consell de Formentera es va sumar amb diferents iniciatives, com pintar un banc i passos de vianants amb els colors de la bandera del col·lectiu, així com la publicació d’un vídeo protagonitzat per persones LGTBI. A més, en el ple ordinari d’aquest mes de maig es presentarà una declaració institucional amb motiu d’aquest dia.


25 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1