• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat Obert el termini per a l’obtenció de tres llicències de taxi estacional per a la temporada 2021

Obert el termini per a l’obtenció de tres llicències de taxi estacional per a la temporada 2021

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que a partir de demà i fins al 12 de juliol està obert el termini per presentar sol·licituds per a l’obtenció de tres llicències de taxi estacional a Formentera. Aquesta oferta s’inclou en el Pla d’Actuació de Taxis Estacionals 2021.

En aquesta oferta, s’hi poden presentar titulars de llicència ordinària i assalariats que acreditin haver treballat en el sector un mínim de cinc mesos durant els anys 2018 i 2019. Dos de cada tres places seran per a titulars de llicències ordinàries i una per a assalariats.

Situació excepcional
A causa de la situació excepcional generada per la covid-19:
-El present pla d’actuació estarà vigent només durant l’actual temporada.
-L’únic requisit és que el vehicle tengui menys de vuit anys (perquè els sol·licitants no hagin de realitzar inversions importants).
-El Consell bonifica al 100 % el cànon habitual, que en anys anteriors era de 1.000 € al mes per llicència.

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha destacat que “aquest pla s’ha fet en consens amb l’Associació Sindical del Taxi de Formentera” i ha afegit que “depenent de la demanda es podrà ampliar el nombre de llicències estacionals”. Les llicències s’atorgaran per sorteig entre tots els inscrits que compleixen els requisits, si hi ha ampliació en el nombre de llicències es seguirà atorgant segons la llista derivada del sorteig.

Les llicències de taxis estacionals es donaran per a dos mesos, des de la data d’adjudicació i d’inici del servei, amb la possibilitat d’ampliar fins al 30 de setembre. L’horari de servei serà de 9.00 a 21.00 h amb la possibilitat que aquest sigui ampliat en cas de necessitat. Cal destacar que hi ha 25 taxis ordinaris que donen servei durant tot l’any.

formentera.eco
Rafael González ha explicat que amb aquest pla el que volem és “reforçar el servei de transport públic per garantir la mobilitat de residents i turistes, sobretot tenint en compte que aquesta temporada 2021 s’ha reduït el sostre de vehicles en un 8 % respecte al 2019 i que entre 24 i de juny i 7 de setembre està prohibit l’accés de VTCs a l’illa de Formentera”.

Es pot consultar l’enllaç del BOIB amb tota la informació aquí:

1 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica