• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat Formentera reclama a APB reduir les freqüències entre les Pitiüses

Formentera reclama a APB reduir les freqüències entre les Pitiüses

foto 2021 apbLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, s’ha reunit amb el president d’APB, Francesc Antich aquest matí a la Sala de Control del port de la Savina. També han assistit a la trobada la vicepresidenta, Ana Juan, el conseller de Mobilitat, Rafael González, el conseller de Sector Primari, Josep Marí, el director d’APB, Jorge Nasarre i el delegat d’APB a les Pitiüses, Ignacio Revilla.

A la reunió, des del Consell s’ha tornat a reiterar la necessitat de reduir les freqüències de la línia Eivissa i Formentera tal com marca l’acord al que varen arribar al juny de 2020 APB, Govern balear i Consell de Formentera. A més s’ha demanat que es doni compliment de manera urgent a l’informe de seguretat marítima de Capitania Marítima que estableix que es poden realitzar al port de la Savina un màxim de dues maniobres simultànies.

D’altra banda, s’ha demanat que són les embarcacions les que s’han d’adaptar al port de Formentera i no a la inversa, tant pel que fa a la seva mida, com a la seva capacitat interna. “La capacitat interna ha d’estar en equilibri amb la capacitat d’acollida de persones i de vehicles de la nostra illa”, segons ha declarat la presidenta.

La situació de saturació del port de la Savina en hores punta és insostenible i pot ser perillosa per les persones, així mateix el pas de tantes embarcacions és perillós pel medi ambient del nostre Parc Natural, que recordem és la ruta marítima que connectar aquesta línia, segons ha afegit Alejandra Ferrer.

“Demanem que les administracions competents treballin conjuntament per garantir la seguretat al Port i al trajecte entre illes, la sostenibilitat i la protecció del Parc Natural i la qualitat del servei”, ha concretat.

Intensitat del tràfic marítim
Precisament, en la trobada els assistents han pogut comprovar el dia a dia i la intensitat del tràfic marítim que existeix al port de la Savina i han pogut constatar el solapament de serveis marítims de línies regulars, als quals s’han d’afegir les embarcacions d’excursions d’un dia que venen d’Eivissa, i les entrades i sortides d’embarcacions recreatives particulars als ports esportius.

Per la seva part, a la Sala de Control, des d’APB han explicat els nous sistemes de control i informació que s’estan implementant. Des del Consell s’ha traslladat el malestar respecte a la falta de compliment de l’acord al que es va arribar al l’any 2020 i els han avançat que es prepararà una nova proposta a ple amb els punts concrets a solucionar.

Les dues administracions s’han emplaçat a mantenir pròximes reunions amb les conselleries de Mobilitat i Medi Ambient de Govern i amb Capitania Marítima per continuar amb els estudis i passos adients per garantir totes les mesures demanades.

2 de juliol de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica